Tuesday , October 4 2022

Consiliul Local va aloca un milion de lei pentru alimentarea cu energie electrică a ștrandului Ițcani

Rețeaua de canalizare nemodernizată pe strada Ştrandului nu este singura problemă care încă își mai așteaptă rezolvarea și pentru care ștrandul din cartierul Ițcani nu a fost deschis la data de 1 august. Cel puțin așa rezultă din faptul că în ședința de joi, 25 august, a Consiliului Local al Municipiului Suceava se află un proiect inițiat de către primarul Ion Lungu – situat la punctul 18 de pe ordinea de zi – și care se referă la alimentarea cu energie electrică.

Astfel, în ședința Consiliului Local din data de 25 august se va supune aprobării studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiție privitor la alimentarea cu energie electrică a ștrandului Ițcani. Valoarea cu tot cu TVA este: 1.069.586 de lei pentru post de transformare, 4.560 de metri cablu, 50 de metri alimentare de rezervă, 50 de metri alimentare de bază, o firidă de distribuție și un bloc de măsură și protecție – durată de execuție 6 luni.

La conferințe de presă din luna iulie și chiar anterior acestora, Ion Lungu anunța că lucrările de construcții la ștrandul municipal vor fi terminate până la sfârșitul lunii iulie, dar ștrandul va fi dat în folosință în 2023. Şi asta pentru că sunt întârzieri la lucrarea de canalizare de pe strada Ştrandului, din cauza faptului că s-a întârziat achiziția publică, dar nu făcuse referiri explicite despre partea electrică. (D.P.)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …