Friday , September 30 2022

Consiliul Local va aloca încă 1,6 milioane de lei prentru stadionul de la LPS

Banii sunt necesari pentru construirea de gradene, vestiare, grupuri sociale dar și pentru o cabină de portar. Doar în acest fel, terenul modernizat deja va putea fi folosit conform regulamentelor FRF și pentru competiții oficiale 

lps 4 [800x600]

Consilierii locali ai municipiului Suceava sunt chemați joi, în data de 25 februarie, să voteze un proiect de hotărâre privind aprobarea realizării obiectivului de investiții “Stadion de antrenament la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Suceava”.
Conform unei liste privind principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul “Stadion de antrenament la liceul cu program sportiv Suceava”, valoarea totală a investiției inclusiv TVA ar fi de 1,6 milioane de lei. Dacă investiția va fi aprobată, finanțată și finalizată, stadionul de antrenament va avea 211 metri pătrați vestiare, 1.334 gradene, grupuri sociale pe 96 metri pătrați dar și o cabină pentru portar. Durata de realizare a investiției este estimată la 12 luni.
Conform expunerii de motive semnate de primarul Ion Lungu, LPS din Suceava a înregistrat în ultimii ani un număr din ce în ce mai mare de cereri din partea celor care doresc să urmeze studiile liceale în această unitate școlară. “Având în vederea îmbunătățirii condițiilor în care se desfășoară procesul de învățământ, a fost propusă amplasarea unui stadion de antrenament, de mare necesitate. In luna decembrie 2015, la LPS au fost finalizate lucrările Campusului Scolar, care cuprinde și terenul de fotbal, cu pistă de atletism. S-a prevăzut acolo numai amenajarea suprafeței de joc, fără vestiare și gradene.In aceste condiții pe acest stadion nu se pot desfășura competiții oficiale. Pentru a putea fi folosit nu doar ca teren de antrenament ci și pentru competiții oficiale, acest teren trebuie să cuprindă toate dotările necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activității sportive conform FRF: vestiare jucători, vestiar arbitri, grupuri sanitare publice, gradene și cabină poartă”, se arată în expunerea de motive a primarului Ion Lungu. (N.R.)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …