Saturday , October 1 2022

Consiliul Local Suceava a aprobat înființarea unei echipe mobile de intervenții în cazuri de violență domestică

Echipa va fi alcătuită din 9 membri ai Direcției de Asistență Socială, un reprezentant al Centrului social de noapte Sf. Vineri și un reprezentant al Poliției Locale

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și aflat la poziția a 28-a de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suceava din data de 28 februarie a.c. pentru echipa pentru intervenții de urgență în cazuri de violență domestică a fost adoptat de deliberativ în forma propusă.

Astfel, din perioada imediat următoare, Primăria Municipiului Suceava va putea înființa o echipă mobilă de intervenție de urgență în cazurile de violență domestică. Aceasta va fi alcătuită din 9 membri ai Direcției de Asistență Socială, un reprezentant al Centrului social de noapte Sf. Vineri și un reprezentant al Poliției Locale (în acest caz va fi nominalizată persoana care, în timpul intervenției, desfășoară activități de serviciu). De altfel, dispeceratul cât și transportul echipei mobile se va realiza cu un autovehicul al Poliției Locale, instituție care asigură securitatea victimei iar coordonarea echipei urmând a se face de către reprezentantul Direcției de Asistență Socială.

În expunerea de motive semnată de inițiatorul proiectului, primarul Ion Lungu și atașată respectivului proiect se precizează că modificările legii 217/2003 de prevenire și combatere a violenței în familie au reglementat intervenția de urgență și instituirea ordinului de protecție provizoriu în cazurile de violență domestică.

Echipa mobilă va avea rol de verificare a semnalărilor, evaluare inițială și realizare a demersurilor necesare pentru depășirea riscului imediat. Acestea constau în transport la unitatea medicală cea mai apropiată, sesizarea organelor de cercetare penală, sesizarea organelor competente pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu, orientarea victimei către Centrul social de noapte Sf. Vineri sau către alte centre rezidențiale din județ, în urma colaborării cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. (D.P.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …