Wednesday , February 1 2023

Consiliul Local a aprobat proiectul  zonei de agrement în lunca râului Suceava

Suprafața pe care se va întinde zona respectivă este de 15 hectare, fiind pe o lungime de circa un kilometru (aproximativ 500 metri în amonte și 500 metri în aval de podul de la Bazar). Proiectul va fi realizat cu fonduri europene, valoarea totală a investiției fiind de 16.264.015,87 lei, inclusiv TVA. Termenul de realizare este de 22 de luni, din care 15 luni execuția lucrărilor de construcții  

image description

 

Proiectul de revitalizare/amenajare a unei zone de agrement în lunca râului Suceava a fost aprobat de consilierii locali suce­veni în ședința de joi, 28 martie.

Suprafața pe care se va în­tin­de zona respectivă din lunca râului Suceava este de 15 hectare, fiind pe o lungime de circa un ki­lometru (aproximativ 500 metri în amonte și 500 metri în aval de podul de la Bazar). Proiectul va fi realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea to­tală a investiției este de 16.264.015,87 lei, inclusiv TVA, termenul de realizare fiind de 22 de luni, din care 15 luni execuția lucrărilor de construcții.

Noua zonă de agrement va avea o parte pentru activități spor­tive și una pentru plimbări și divertisment. În amonte de podul peste râul Suceava va fi zonă dedicată activităților preponde­rent sportive iar în aval de pod se vor putea desfășura activități culturale, de relaxare și odihnă în aer liber. Zona va avea sistem au­tomat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.  Proiectul pre­ve­de: alei tip belvedere, din granit, cu lățime de patru metri; alei prin­cipale, tot din granit, de pa­tru metri lățime, din care doi metri pentru bicicliști; alei secundare din piatră cubică; un teren de gimnastică aerobică; do­uă locuri de joacă pentru copii; două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton; o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

Tot în cadrul ședinței de ieri, consilierii locali suceveni au aprobat și un proiect cu privire la încheierea unui parteneriat cu Administrația Bazinală de Apă Siret. (D.P.)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …

One comment

  1. Evident dupa ce nu au facut nimic in Suceava de peste 15 ani de cand ocupa functii publice Lungu si Flutur , iar incep cu promisiuni mincinoase pentru ca A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA !!!!
    Pentru comparatie sa ne uitam cum s-au dezvoltat din punct de vedere economic si social-cultural orasele din judetele vecine Botosani , Neamt , Iasi ,Bacau , Bistrita !!!!