Consiliul Judeţean, în discuţii avansate cu o companie low-cost spaniolă pentru zboruri directe Suceava – Barcelona

30 mai 2015, 7:52

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, dă ca sigură reluarea zborurilor companiei Tarom, după 1 august, care va avea zboruri zilnice pe Suceava cu over-night. El a precizat că sunt discuţii avansate cu un operator low-cost din Spania, pentru zboruri directe spre Barcelona şi zona estică a Spaniei

nechifor - martie 2015 [800x600]Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri că autorităţile sucevene sunt în discuţii avansate cu un operator aerian low cost din Spania pentru curse din Suceava spre estul Spaniei în condiţiile în care cei mai mulţi suceveni sunt la muncă în Spania. Cătălin Nechifor a declarat că de la redeschiderea Aeroportului Suceava, prevăzută pentru data de 1 august, în vara acestui an, este certă reluarea zborurilor companiei Tarom, care va avea zboruri zilnice pe Suceava cu over-night, dar că în acelaşi timp se poartă discuţii cu companii aeriene pentru curse directe externe. El a precizat că sunt discuţii avansate cu un operator low cost din Spania în condiţiile în care Spania este o destinaţie cerută pentru că din cei 45.000 de suceveni aflaţi la muncă în străinătate, 9.000 sunt în Spania. La aceştia se mai adaugă şi 4.500 de locuitori din judeţul Botoşani şi 3.500 din Neamţ care lucrează în Spania şi care ar dori să aibă cursă directă cât mai aproape de zona din care provin. „Ar fi un teritoriu emitent important”, a spus Nechifor care a menţionat că zborurile vor fi spre Barcelona şi zona estică a Spaniei.

Unul dintre principalii operatori aerieni low-cost din Spania, care ar co-respunde în mare măsură cu cele prezentate de Cătălin Nechifor, este Vueling Airlines, parte din IAG (International Airlines Group), o companie low cost cu sediul central în Barcelona. Vueling a fost înfiinţată în anul 2004 cand deservea numai 4 destinatii. Astăzi, compania s-a extins şi are destinaţii interne şi internaţionale, spre multe oraşe europene printre care şi Bucureşti. Hub-urile principale ale companiei aeriene low cost Vueling sunt Barcelona, Madrid, Sevilia, Bilbao, Malaga şi Valencia.

Lucrările de modernizare la Aeroportul Suceava urmează să fie finalizate, potrivit graficului, la sfârşitul lunii iulie astfel încât la 1 august aeroportul să fie redeschis. Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene. Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în ve-derea amplasării sistemului de navigaţie. (O.S.)

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. awww 30/05/2015 la ora 13:19 -

    vai de capu vostru de corupti