Wednesday , May 18 2022

Consiliul de Administrație al LPS Suceava vrea să-l trimită pe profesorul Ioan Puiu la pensie

”Voi depune contestație, pentru că este dreptul meu. Nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată, să fie refuzată o cerere de menținere în activitate a vreunui cadru didactic, de când sunt eu în Inspectorat. Contestația mea va fi analizată în CA al IŞJ, care va lua decizia finală”, a declarat profesorul Ioan Puiu.

Ioan Puiu, inspector general adjunct ISJ Suceava

Consiliul de Administrație al Liceului cu Program Sportiv Suceava a respins cererea de menținere în activitate a profesorului de educație fizică Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean Suceava. Acesta are 65 de ani, iar în cazul cadrelor didactice titulare menținerea în activitate peste vârsta de pensionare se face în baza unei cereri, care trebuie aprobată de CA al unității de învățământ. Doar doi dintre membrii CA ai LPS Suceava au votat pentru menținerea lui Ioan Puiu pe post, iar șapte dintre ei au respins cererea.

”Voi depune contestație, pentru că este dreptul meu. Nu au trecut nicio motivație în respingerea cererii mele, nimic. Pur și simplu, au respins-o. Nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată, să fie refuzată o cerere de menținere în activitate a vreunui cadru didactic, de când sunt eu în Inspectorat. Contestația mea va fi analizată în CA al IŞJ, care va lua decizia finală”, a declarat profesorul Ioan Puiu.

Conform metodologiei, cadrele didactice care îndeplinesc condițiile legale de pensionare și cadrele didactice pentru care nu s-a aprobat menținerea în funcție ca titular, peste vârsta de pensionare, se pensionează la data încheierii anului școlar. Personalul didactic de conducere din unitățile de învățământ, precum și personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din inspectoratele școlare, care îndeplinește condițiile legale de pensionare și care nu solicită pensionarea pe parcursul anului școlar, poate rămâne în funcție până la data încheierii anului școlar, cu acordul consiliului de administrație al unității de învățământ, respectiv al inspectoratului școlar.

Condițiile legale de pensionare, luând în calcul limita de vârstă și stagiul de cotizare, la data de 1 septembrie 2021, pentru bărbați, sunt vârsta la ieșirea la pensie, 65de ani, 35 de ani stagiul complet de cotizare, respectiv 15 ani stagiul minim de cotizare.

Profesorul Ioan Puiu a fost numit inspector școlar general adjunct prin detașare în interesul învățământului, prin ordin de ministru, în data de 30 decembrie 2019. Acesta a fost foarte mulți ani inspector pentru învățământ primar în cadrul IŞJ Suceava, fiind înlocuit din funcție la finalul lunii august 2019, după care s-a încadrat ca profesor de handbal la Liceul cu Program Sportiv Suceava. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …

4 comments

  1. Sica,e mai suculent al prostilor numiti politic.Daca pleaca asta s-a dus naibii invatamantul sucevean,aaaa?

  2. E smenarul ISJ. Afara!

    • Smenari sunteti voi toti astia cu politica!Omul asta mai controla nivelul invatamantului si nu accepta scursurile.Dupa el,potopul.Totul va fi posibil,toate scursurile vor preda in invatamant!

  3. E suculent ciolanul , aaaa ???