Wednesday , September 22 2021

Consiliul Concurenței analizează preluarea Betty Ice de către Unilever

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL, se arată într-un comunicat al instituției, remis, duminică, presei.bettyice

Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală.

Betty Ice are ca principale activități producția şi distribuția de înghețată industrială, respectiv distribuția de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne etc.).

Consiliul Concurenței va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, se arată în comunicat.

Autoritatea de Concurență este interesată în obținerea de observații şi puncte de vedere de la companiile terțe, referitor la modul în care concentrarea economica ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurența pe piață. Grupul anglo-olandez Unilever a achiziționat în ianuarie Betty Ice, cel mai mare producător de înghețată din România, valoarea tranzacției nefiind dată publicității. Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton şi înghețatei Magnum) este prezent în peste 100 de țări, are 163.000 de angajați, iar pe piața românească activează din anul 1995. Conform Agerpres, Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operațiunile în şapte țări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Vezi si

Cinci comune sucevene intră, de joi, în scenariul galben

Comunele Baia, Berchișești, Dornești, Iacobeni și Pârteștii de Jos vor intra în scenariul galben începând …