Sunday , October 1 2023

Consilierii locali se reîntâlnesc astăzi pentru a decide dacă se vor înlocui conductele de pe strada Traian Vuia

Astăzi, la Primăria municipiului Suceava se desfăşoară o şedinţă de îndată în vederea votării proiectului de hotărâre “Achiziţie de echipamente pentru operatorul regional ACET şi reabilitarea reţelei de alimentare cu apă în municipiul Suceava”. Precizăm că acest proiect a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din data de 23 iulie, din cauza “conflictelor politice” iscate de liderii prezenţi, dar şi de părăsirea acesteia de către consilierii locali PSD  

consiliu local 23 iul 2015 [800x600]

Astăzi, consilierii locali se întâlnesc pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării obiectivului de investiţii “Achiziţie de echipamente pentru operatorul regional ACET şi reabilitarea reţelei de alimentare cu apă în municipiul Suceava” a studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici precum şi a cofinanţării din partea municipiului Suceava pentru proiectul amintit, în valoare de 250.836 de lei inclusiv TVA.
Menţionăm că din cauza “revoltei” din şedinţa ordinară a Consiliului Local ce a avut loc joi, 23 iulie la Primăria municipiului Suceava, dar şi din cauza părăsirii acesteia de către toţi consilierii locali PSD, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. O altă cauză este că, pentru aprobarea acestui proiect este necesar un minimum de 16 voturi, iar în sală nu mai rămăseseră decât 12 consilieri locali.
Acest proiect este foarte important pentru municipalitate, dar şi pentru societatea ACET, astfel, pe fondurile europene ce se vor obţine dacă proiectul va fi aprobat se va schimba o conductă de apă de pe strada Traian Vuia din cartierul Iţcani şi se vor achiziţiona mai multe echipamente de ultimă generaţie pentru ca societatea sus menţionată să facă performanţă. “Am convocat această şedinţă de îndată pentru că, altfel riscăm să pierdem o finanţare foarte importantă din partea Uniunii Europene, ar fi păcat doar pentru că cei de la PSD au plecat din şedinţa de joi, dintr-un motiv pueril. Vrem să facem acest lucru până la modernizarea străzii, până la asfaltare, ca să nu fim nevoiţi să spargem strada din nou”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi. Viceprimarul sucevean a mai precizat că pentru aceste lucrări, unitatea administrativ teritorială va acorda doar 2% din suma totală necesară executării lucrărilor şi achiziţionării echipamentelor de la societatea municipalităţii ACET. Totalul acestora se ridică undeva la 25.464.988 de lei, din care 4.801.836 de lei sunt aferente conductei de apă şi distribuţie a apei, restul sunt dotări la ACET. Harşovschi a precizat că speră ca, de data aceasta, consilierii locali PSD să vină la şedinţă şi să aprobe acest proiect, pentru a se face un lucru aşa cum trebuie.
Precizăm că, cele două conducte ce vor fi schimbate se întind pe toată strada Traian Vuia şi pe o parte şi pe cealaltă. Pentru societatea ACET vor fi achiziţionate următoarele echipamente: unităţi mobile pentru spălarea şi folosirea canalizării cu o capacitate de şapte metri cubi – trei bucăţi, unităţi mobile pentru curăţarea canalizării cu capacitate de cinci metri cubi – cinci bucăţi, unitate mobilă pentru inspecţia video a conductelor – două bucăţi, unitate mobilă pentru identificarea pierderilor – o bucată, echipamente pentru manipulare nămol în staţiile de epurare – zece bucăţi, dar şi aparatură de laborator şi echipamente de citire la distanţă.  (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Foresta și-a consolidat primul loc în clasament după 5-1 cu Știința Miroslava

Foresta și-a consolidat primul loc în clasamentul Seriei I a Ligii a III-a, după ce …