Monday , October 3 2022

Consilierii judeţeni vor dezbate problemele judeţului în incinta Aeroportului

Sedinţa ordinară de marţi, 29 septembrie, se va desfăşura la poarta aeriană a Sucevei de la Salcea, au votat în unanimitate toţi consilieri prezenţi ieri în Palatul Administrativ. Preşedintele CJ, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat că principalul subiect ce va fi luat în discuţie cu acest prilej, va fi transformarea Centrului Economic Bucovina într-un terminal pentru nou prefiguratul aeroport internaţional 

 Nechifor 13 mart 2014 - la aeroport


Sedinţa ordinară de Consiliu Judeţean din această lună se va desfăşura marţi, 29 septembrie, începând cu ora 11.00 la Aeroportul Suceava, au votat ieri în unanimitate cei 22 de consilieri prezenţi la şedinţa extraordinară de ieri. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a arătat că principalul subiect ce va fi luat în discuţie cu acel prilej, va fi transformarea Centrului Economic Bucovina într-un terminal pentru nou prefiguratul aeroport internaţional de la Salcea. Este necesară o hotărâre de Consiliu Judeţean în acest sens, pentru a se urgenta demersurile privind darea în administrare a terenului de la centrul economic Bucovina către Aeroport, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru lucrările ce vor trebui făcute şi întocmirea ulterioară a proiectului de execuţie necesar. Urmează identificarea unei surse de finanţare, iar preşedintele Consiliului Judeţean a acceptat că nu se poate aştepta o finanţare externă pentru acest nou proiect, foarte probabil lucrările pentru noul terminal se vor face din bugetul propriu al judeţului sau în cazul cel mai puţin fericit, cu bani împrumutaţi. “Vrem ca anul viitor să dăm Terminalul 2 în exploatare. Aeroportul Stefan cel Mare va fi un aeroport comparabil cu un aeroport de capitală”, a garantat preşedintele CJ Suceava Cătălin Nechifor.
El a oferit de asemenea o garanţie verbală că în data de 25 octombrie lucrările de modernizare şi extindere a aerportului realizate cu bani europeni şi româneşti se vor finaliza, tot până atunci constructorii urmând să îşi primească şi banii pentru treaba făcută. Preşedintele CJ a declarat că 99% din lucrări sunt fizic executate, mai sunt câteva lucrări de interior la turnul de control şi la turnarea unui ultim strat de beton pe platformă. Sistemul de balizaj este de asemenea pe cale să fie pus la punct precum şi perfectarea procedurilor de zbor.
O chestiune mai delicată este cea care vizează raporturile cu ROMATSA, pentru asigurarea serviciilor specifice ale operatorilor de zbor. Cătălin Nechifor a invocat dificultăţi în acest sens produse de confruntările politice, indicând pentru a doua oară într-o conferinţă de presă “pedeliştii” ca fiind cei care şi-au băgat coada în buna funcţionare a ROMATSA. “Sperăm să nu avem probleme din cauza blocajului existent acum”, a spus Cătălin Nechifor. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a explicat că, abia după ce toate chestiunile enumerate anterior vor trece prin vor în deliberativul judeţean, după ce vor fi obţinute toate aprobările, după ce studiile, proiectele şi execuţia lucrărilor aferente pentru înfiinţarea a celui de-al doilea terminal al Aeroportului Stefan cel Mare din Salcea – Suceava se vor pune în operă, se va putea vorbi cu certitudine de o ofertă pentru agenţii de zbor internaţionale. Până atunci este certă reluarea curselor TAROM, operator aerian care nu a renunţat la contractul cu aeroportul sucevean, ci doar şi-a suspendat cursele până când poarta aeriană a Sucevei va redeveni funcţională. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …

One comment

  1. Ehe ! Vad ca gaura continua sa se largeasca . Sper ca DNA sa faca curatenie si pe aici .