Wednesday , February 1 2023

Conferința “Zilele Medicale ale Sucevei” a ajuns la cea de-a VI-a ediție

Evenimentul va avea loc în perioada 11-13 mai, la Complexul “Zamca” . Tema principală a dezbaterilor este “Patologia infecțioasă – mereu actuală în practica medicală”. Pe lângă medici din țară, la eveniment vor participa și medici din Ucraina și Republica Moldova

 medic

Colegiul Medicilor Suceava, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, Ordinul Asistenților ­Me­dicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Suceava împreună cu Camera Județeană a Sindicatului Medicilor Suceava va organiza în perioada 11-13 mai 2017 cea de-a VI-a ediție a conferinței  “Zilele Medicale ale Sucevei”. Pe ordinea de zi figurează dezbateri pe teme de patologie infecțioasă, urgențe medico-chirurgicale, diabet, nutriție și boli metabolice. Gazda manifestării va fi complexul “Zamca”. Manifestarea se adresează tuturor specialităților medicale și este creditată de Colegiul Medicilor din România. Medici renumiți la nivel național în domeniul patologiei infecțioase și-au confirmat prezența la acest eveniment.

Tema principală a dezbaterilor din acest an este “Patologia infecțioasă – mereu actuală în practica medicală”. “Evenimentul este deosebit pentru întregul corp medical din Suceava, mai ales că dezbate o temă deosebit de actuală, cu multe implicații. Nu există specialitate medicală care să nu fie interesată de această temă. Personalități de marcă vor ține conferințe referitoare la tema evenimentului, printre care dr. Adrian Streinu Cercel – managerul Institutului Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» București, Emanoil Ceaușu, tot de la Institutul «Matei Balș» București, vicepreședinte al Colegiului Medicilor, specialiști din Iași, Cluj, Târgu Mureș, Timișoara. Va fi prezent și un grup de doctori din Ucraina, dar și un profesor din Israel”, a declarat doctorul Sorin Hîncu, ­preșe­dintele Colegiului Medicilor Suceava.

O temă secundară care va fi pusă în discuție la “Zilele Medicale ale Sucevei” este „Urgențele medico-chirurgicale”, iar pe acest subiect vor discuta doctorul Florian Popa, rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, profesorul doctor Eugen Brătucu, șeful Comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor, profesorul Eugen Târcoveanu de la Spitalul “Sfântul Spiridon“ din Iași. După cum reiese din declarațiile dr. Sorin Hîncu, la aceste dezbateri și-a confirmat prezența și o echipă de doctori și conferențiari din Republica Moldova. Ca și în anii trecuți, președintele de onoare al Conferinței “Zilele ­Me­dicale ale Sucevei” va fi doctorul Vasile Astărăstoae. Sedința lunară a Colegiului Medicilor din România se va întruni, cu această ocazie, la Suceava. (C.R.)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …