Monday , December 5 2022

Conferința Națională “Activismul împotriva violenței domestice între prevenție și intervenție”, la USV

Activism impotriva violentei

 

Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava , mai precis reprezentanții Facultății de Istorie și Geografie – Departamentul de Stiințe Umane și Social Politice și ai Facultății de Drept și Stiințe Administrative împreună cu Colegiul Național al Asistenților Sociali din România și Structura Teritorială Suceava a entității amintite, organizează în data de 15.12.2017,  începând cu orele 10.00, în Aula din Corpul E a Universității Stefan cel Mare, în cadrul Campaniei de promovare a profesiei de asistent social „Ridicăm țara în picioare pentru asistența socială”, Conferința Națională „Activismul împotriva violenței domestice între prevenție și intervenție”.

Obiectivul propus este implicarea comunității academice, a actorilor sociali: asistenți sociali, avocați, magistrați, polițiști, profesori și a societății civile în combaterea violenței domestice și creșterea calității vieții victimelor violenței domestice, fiind totodată o modalitate de promovare și recunoaștere a profesiei de asistent social.

Evenimentele sunt organizate în contextul desfășurării pe plan mondial a campaniilor de activism împotriva violenței asupra femeii, urmărindu-se eficientizarea prevenției la nivel comunitar, conștientizarea efectelor violenței domestice asupra dezvoltării fizice și psihice a membrilor săi și asupra vieții comunității în general, dar și a măsurilor procesuale și procedurale utilizate în cazul violenței domestice.

“Prin acțiunile noastre desfășurate la nivel național încercăm să conștientizăm liderii comunitari despre necesitatea angajării asistenților sociali la nivelul primăriilor de la orașe, comune și sate. Asistentul social reprezintă o necesitate pentru orice tip de societate, aduce plus valoare în comunitate și face diferența în orice circumstanță. Susținem dezvoltarea serviciilor de prevenție și suport de la nivel comunitar prin intermediul cărora se pot preveni instalarea unor patologii sociale gen violența domestică. Practic, nu există comunități sustenabile fără asistența socială”- a declarat Doru Buzducea- Președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România. (C. R.)

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …