Monday , August 8 2022

Conductele de apă de pe strada Traian Vuia vor fi înlocuite

Ieri, în şedinţa de îndată a Consiliului Local s-a aprobat proiectul de hotărâre prin care ACET-ul va fi dotat cu aparatură performantă, iar cele două conducte ce se întind pe de o parte şi de alta a străzii Traian Vuia vor fi înlocuite înainte de asfaltarea străzii, tot pe fonduri europene. Cu privire la demararea lucrărilor, membrii AJAC şi-au dat şi ei acceptul. După ce reprezentanţii Ministerului Dezvoltării vor aviza documentaţia înaintată de ACET, lucrările se pot efectua

consiliul local [1600x1200]

Ieri, 27 iulie, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării obiectivului de investiţii “Achiziţie de echipamente pentru operatorul regional ACET şi reabilitarea reţelei de alimentare cu apă în municipiul Suceava” a studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici precum şi a cofinanţării din partea municipiului Suceava pentru proiectul amintit, în valoare de 250.836 lei inclusiv TVA. “Proiectul, pe fonduri europene, este în valoare de 4,5 milioane de euro, fonduri accesate de către ACET, iar Primăria are o contribuţie de 250.836 lei. Cel mai important punct din proiect este schimbarea conductelor de apă de pe strada Traian Vuia”, a precizat viceprimarul – preşedinte de şedinţă Lucian Harşovschi.
Pentru că este, într-un fel sau altul, parte din proiectul POS Mediu 2, proiectul aprobat ieri, trebuie să fie finalizat până la sfârşitul acestui an. “Această bucăţică de proiect, trebuie să respecte rigorile proictului mare POS Mediu 2, care are un termen de finalizare, data de 31 decembrie 2015, dată la care se poate plăti ultima factură”, a menţionat Viorel Seredenciuc, consilier local al municipiului Suceava.
Pe lângă aprobarea Consiliului Local, proiectul în cauză a necesitat şi aprobarea Asociaţiei Judeţene pentru Apă şi Canalizare Suceava, pe care a primit-o în urma şedinţei de ieri. Proiectul este important pentru municipalitate, dar şi pentru societatea ACET, astfel, pe fondurile europene ce se vor obţine dacă proiectul va fi aprobat se va schimba o conductă de apă de pe strada Traian Vuia din cartierul Iţcani şi se vor achiziţiona mai multe echipamente de ultimă generaţie pentru ca societatea sus menţionată să facă performanţă. Viceprimarul sucevean a mai precizat că pentru aceste lucrări, unitatea administrativ teritorială va acorda doar 2% din suma totală necesară executării lucrărilor şi achiziţionării echipamentelor de la societatea municipalităţii ACET. Totalul acestora se ridică undeva la 25.464.988 de lei, din care 4.801.836 de lei sunt aferente conductei de apă şi distribuţie a apei, restul sunt dotări la ACET.
“Aceşti bani provin din economiile la făcute la Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2, care vor putea ACET-ul să îşi modernizeze tehnica şi, totodată municipalitatea, prin schimbarea conductelor de apă de pe strada Traian Vuia”, a mai spus Harşovschi.
Precizăm că, cele două conducte ce vor fi schimbate se întind pe toată strada Traian Vuia şi pe o parte şi pe cealaltă.
“Trebuie să depunem la Ministerul Dezvoltării documentaţia, în aşa fel încât, în maxim 30 – 45 de zile să fie făcută această lucrare”, a menţionat viceprimarul Harşovschi. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

111 cazuri noi de COVID în județul Suceava. Crește numărul internărilor: 165 de bolnavi spitalizați, 31 fiind copii

111 cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în …

One comment

  1. Adică „După ce reprezentanţii Ministerului Dezvoltării vor aviza documentaţia înaintată de ACET, lucrările se pot efectua” fără licitație? Cine le efectuează? Ce prevederi legislative permit așa ceva? Că pentru cele 8 milioane de euro obținute de Primăria Suceava din economii la alte proiecte europene și cu care încă se asfaltează prin oraș și urmează a se asfalta chiar și pe Traian Vuia au fost necesare licitații, contestații șamd. A putut ACET să parcurgă toată procedura înainte de a fi aprobarea Consiliului Local?