Friday , October 7 2022

Conducerea Spitalului Județean este optimistă că în scurt timp va putea pune în aplicare planul de revenire la statutul de spital non-covid

Din cei 551 de pacienți internați, 101 sunt asimptomatici. Numărul pacienților cu forme grave și medii, este în scădere

Deoarece numărul pacienților cu forme grave și medii internați la Spitalul Județean Suceava este în scădere, se va încerca, treptat, implementarea unui proiect al cărui scop este revenirea la statutul de spital non-covid. În prezent, în unitatea spitalicească suceveană sunt internați 551 de pacienți diagnosticați pozitiv cu Covid 19, dintre care 101 sunt asimptomatici, au anunțat vineri managerul interimar al SJU, dr. Anatolii Buzdugan și directorul medical, dr. Valeriu Gavrilovici.

Reamintim că cei din conducerea Spitalului Județean Suceava au început să elaboreze un plan de măsuri pentru a ajuta la revenirea lucrurilor la normal, în unitatea spitalicească suceveană. Acest proiect cuprinde patru etape iar scopul final este ca toți pacienții diagnosticați pozitiv cu Covid 19, să fie mutați în spațiile pavilionare ale Spitalului vechi. Un prim pas, ar fi eliminarea statutului de spital-covid dar pentru a reuși acest lucru, ar trebui ca numărul pacienților diagnosticați pozitiv cu Covid 19, internați la Spitalul Județean, să fie sub 150. ”În prezent avem internați 451 de pacienți diagnosticați pozitiv cu Covid. Când numărul acestora va scădea sun 150 de cazuri, vom putea reveni la normal. Lucrăm acum la un plan de măsuri dar situația epidemiologică nu ne permite încă acest lucru”, a explicat medicul Anatolii Buzdugan, managerul Spitalului Județean.

Cadrele medicale speră ca în următoarele zile să continue să crească numărul externărilor, iar pacienți cu Covid 19 să fie internați doar în corpurile de clădire de la Spitalul Vechi, mai exact la secția de Boli Infecțioase. (C.R.)

Vezi si

13 școli și 2 licee din județul Suceava vor beneficia de peste 14 miloane de lei pentru reducerea abandonului școlar

Contractele de finanțare au fost semnate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, iar școlile vor avea …