Tuesday , August 16 2022

Conducerea Spitalului Județean anchetează de ce a rămas în funcțiune mult timp ventilatorul care a provocat incendiul

La momentul izbucnirii focului, în salonul respectiv nu erau pacienți, aceștia fiind externați miercuri după-amiază

Conducerea Spitalului Județean Suceava a demarat o anchetă internă, după cum a declarat managerul Alexandru Calancea în cadrul unei conferințe de presă, joi, și urmează să stabilească cine a lăsat deschis pentru o perioadă lungă de timp ventilatorul din baia salonului 8 de la etajul IV al unității spitalicești,  unde s-a produs scurtcircuitul care a declanșat incendiul de noaptea trecută.

Se pare că la acel moment, în salon nu erau pacienți, aceștia fiind externați miercuri după-amiază, așa că este posibil ca persoana care a făcut curățenie să nu fi închis lumina de la baia salonului, care pornește automat acel ventilator. „Un ventilator din dotarea unei băi a salonului 8 de la etajul IV a funcționat mai mult timp, s-a supraîncălzit și a generat un scurtcircuit, iar echipamentele aferente acestei instalații electrice și alte instalații alăturate acestui circuit electric din izolație cu PVC s-au aprins.

Propagarea a fost cu rapiditate la partea superioară a holului de la etajul IV. În planșeul fals s-a adunat o cantitate de PVC topit, care, la un moment dat, din cauza greutății, a distrus o placă și a căzut pe pardoseala holului. Incendiul a fost localizat și lichidat în zece minute. Simultan s-a desfășurat evaluarea și evacuarea pacienților din saloane, care în mare parte erau inundate cu fum. Precizez că de la etajul IV și până la IX, am avut holurile inundate cu fum, ceea ce a a inclus și acțiune de evacuare a acestui fum astfel încât saloanele să poată fi reutilzate. Dificultatea intervenției s-a datorat numărului mare de pacienți care au fost relocați, lucru care s-a întâmplat într-un timp destul de scurt”, a declarat colonelul Costică Ghiață, șeful ISU Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Doi tineri de 18 ani care au tras o țeapă de 25 de lei unui taximetrist, prinși de polițiști după o scurtă urmărire prin centrul Sucevei 

În noaptea de duminică spre luni, la ora 01:30, un bărbat de 44 ani, taximetrist, …