Conducerea Spitalului Județean a început demersurile pentru angajarea de medici

reportersite
29 septembrie 2020, 7:35

Procedura greoaie face posibilă organizarea concursului abia peste aproximativ două luni. Initatea spitalicească suceveană are nevoie de medici specialiști pentru secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie și Anestezie și Terapie Intensivă  

Spitalul Judetean Suceava, Obiectiv

Spitalul Judetean Suceava

Unitatea spitalicească suceveană se confruntă cu o nevoie acută de medici, situația cea mai disperată fiind pe secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie și Anestezie și Terapie Intensivă. În acest sens, se încearcă de mai multă vreme, angajarea de medici, dar situația actuală, generată de criza coronavirus, nu permite organizarea de concursuri, în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată de timp. În aceste condiții, nu sunt foarte mulți doritori care să vrea să ocupe un post de medic specialist pentru o perioadă de 30 de zile, sau mai precis, pe durata stării de alertă. Din aceste motive, au început procedurile pentru organizarea unui concurs. ”S-au deblocat posturi și au început demersurile pentru scoaterea la concurs dar procedura e complicată, durează cel mult două luni”, a explicat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.
secretarasite
Reamintim că unitatea spitalicească suceveană a scos, pentru angajare, fără concurs, un număr de 46 de posturi vacante. Este vorba despre 26 de posturi de asistent medical generalist, 16 posturi de infirmieră debutantă, un post de îngrijitoare și trei posturi de brancardier. Pentru cele 26 de posturi de asistentă, se cere o vechime în specialitate, de minim șase luni. Cererea de angajare, împreună cu documentele solicitate de către angajator, se pot depune la secretariatul unității spotalicești, până pe data de 1 octombrie, orele 16.00, urmând ca pe data de 2 octombrie, să aibă loc selecția dosarelor. Cei care se vor simți nedreptățiți de rezultatele selecției, vor putea depune contestație, pe data de 5 octombrie. În cazul în care se vor depune mai multe dosare, departajarea candidaților se va face în funcție de vechimea în specialitate, iar cunoștințele minime de PC, vor constitui un avantaj. De asemenea, vor fi avantajate persoanele care au experiență în specialitățile boli infecțioase, pneumologie, terapie intensivă, medicină internă și medicină de familie. (Cristina RUŞTI)