Conducerea Primăriei Suceava i-a adus, ieri, un ultim omagiu Arhiepiscopului Pimen

reportersite
22 mai 2020, 12:55

Joi, 21 mai, toată conducerea Primăriei Suceava a fost prezentă la biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou pentru a depune o coroană de flori la sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Coroana a fost adusă de doi polițiști locali iar în urma lor au venit primarul Ion Lungu, secretarul general al Municipiului Suceava, Ioan Ciutac, viceprimarii Marian Andronache și Lucian Harșovschi, precum și directorul Poliției locale Suceava, Ovidiu Doroftei.

„Un ultim omagiu din partea Primăriei Municipiului Suceava pentru părintele nostru PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților! Înaltpreasfinția Voastră vă vom purta mereu în inimile și rugăciunile noastre! Să ne vegheați neîncetat din Ceruri! Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în pace!”, se arată într-o postare de pe contul de facebook al primarului.

Reamintim că în seara zilei de miercuri, 20 mai, a fost adus la catedrala arhiepiscopală (biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava) sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen Suceveanul iar preoții din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au ieșit pe marginea drumului și au adus un ultim omagiu ÎPS Pimen punând flori și lumânări aprinse de o parte și de alta a drumului. La slujba de priveghere (trisaghion, se ține de obicei pentru ierarhi) oficiată în curtea Mănăstirii de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei – locțiitor al Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților – și de PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au participat, de asemenea, primarul Ion Lungu și prefectul Alexandru Moldovan, cel căruia ÎPS Pimen îi spusese cu câteva luni în urmă, la instalarea în funcție, că „nu este greu să trăiești, ci greu este să cumpănești”.

Vineri, 22 mai, la ora 12.00, la Catedrala Arhiepiscopală va avea loc slujba de înmormântare, apoi sicriul cu trupul neînsuflețit va fi condus spre Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde ÎPS Pimen își va dormi somnul de veci în locul ales chiar de el. (D.P.)