Monday , December 5 2022

Conducere nouă la Direcția de Cultură Suceava

De la finele săptămânii acesteia, Direcția de Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Suceava are o nouă conducere, interimară, deocamdată. În persoana lui George Burac, unul din cei mai longevivi angajați ai acestei structuri deconcentrate.

Aurel Buzincu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a emis un ordin prin care inspectorul superior George Burac a fost numit pentru o perioadă de 10 zile în funcția de director executiv interimar. Deocamdată, este o incertitudine totală cu privire la Direcția de Cultură, neștiindu-se clar dacă după acest interval de zece zile va fi luată o altă decizie în sensul prelungirii mandatului interimar al lui George Burac sau dacă va fi numită o altă persoană. Surse din mediul politic sucevean spun – cu jumătate de gură – că nici măcar George Burac nu știa precis, ci destul de vag.

Surprinzător, situația nu a fost comunicată nici măcar prefectului, Alexandru Moldovan spunându-ne vineri seara că „acum a auzit prima dată” că la conducerea Direcției de Cultură nu mai este Aurel Buzincu.

Altminteri, acesta este unul dintre cei mai longevivi directori de structuri deconcentrate de la nivelul județului nostru. Pe de altă parte, nici pe pagina de internet a Ministerului Culturii și nici pe cea a Direcției de Cultură nu apar informații precise vizavi de schimbarea directorului.

Se pare, totuși, că motivul oficial ține de faptul că pe data de 1 noiembrie 2021 Aurel Buzincu ar fi împlinit 65 de ani, iar în atare situație a fost pensionat, în acest sens existând surse convergente. Potrivit CV-ului său, Aurel Buzincu a ocupat funcția de director al Direcției Județene pentru Cultură Suceava în trei perioade: 1997 – 2000, 2005 – 2009, 2010 – 2021. (D.P.)

 

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …

One comment

  1. PSD-istii de la nivelele de baza stau intr-o delasare inexplicabila si se uita pasivi ,in timp ce actuala conducere a partidului, aservita mercenaruluii iohanis, in frunte cu Ciolacu , duc partidul in acesata mocirla criminala creata de iohanis si regimul sau vanzator de tara !!!!