Sunday , January 29 2023

Conducătorul băut al unui buldoexcavator a dat cu spatele peste un autocar, la Horodnic de Sus

El nu s-a asigurat când a dat înapoi, în timp ce autocarul se afla regulamentar în depășire. Din fericire, autocarul nu avea pasageri, iar accidentul s-a soldat doar cu avarii. Conducătorul buldoexcavatorului consumase alcool și are acum dosar penal. El este angajat de o firmă care are contract cu Primăria din localitate pentru extinderea rețelei de apă și canalizare  

O patrulă din cadrul  Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată telefonic marți, în jurul orei 16.00, de Ion T., din comuna Volovăț, cu privire la faptul că în timp ce conducea autocarul pe D.C. 45, pe raza comunei Horodnic de Sus, a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale, conducătorul celuilalt autovehicul plecând de la fața locului.

Cealaltă mașină implicată în eveniment este un buldoexcavator aparținând unei societăți comerciale contractate de Primăria comunei Horodnic de Sus, pentru a efectua lucrări de extindere a rețelei de apă și canalizare.

Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiști, în jurul orei 16.10, buldoexcavatorul marca JCB a fost identificat și oprit în trafic pe un drum comunal neclasificat din comuna Horodnic de Sus.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana lui Ioan V., de de 64 ani, din orașul Târgu Frumos, județul Iași, care emana halenă puternică de alcool.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şoferul autocarului a fost și el testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Ioan V. este angajat al SC Euro Partener SRL, cu sediul în comuna Miroslava, județul Iași, iar în ziua accidentului se afla în timpul serviciului pe raza comunei Horodnic de Sus, unde efectua lucrări de extindere a rețelei de apă și canalizare a localității, utilizând buldoexcavatorul marca JCB.

În jurul orelor 15.45, aflându-se pe DC 45 din comuna Horodnic de Sus, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu buldoexcavatorul, bărbatul nu s-a asigurat corespunzător, intrând în coliziune laterală cu autocarul condus de Ion T., care efectua manevra de depășire în mod regulamentar. În urma evenimentului, autocarul a suferit mai multe avarii. În autocar, la momentul producerii accidentului, nu se aflau călători. În cauză s-a întocmit dosar penal față de Ioan V., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)

 

 

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …