Saturday , December 10 2022

Condamnat definitiv la 11 ani de detentie pentru ca si-a ucis amanta gasita in patul prietenului sau

Ion Strugariu, din Mitocu Dragomirnei a `ntre]inut, conform anchetatorilor, raporturi sexuale cu victima, dup\ ce a omor=t-o `n b\taie
Ion Strugariu din Mitocu Dragomirnei a fost condamnat definitiv la 11 ani de deten]ie, de c\tre Înalta Curte de Casa]ie [i Justi]ie, pentru uciderea unei femei – iubita prietenului s\u [i fost\ concubin\ a sa -, procurorii spunând c\ acuzatul a b\tut-o [i a sugrumat-o în prezen]a mamei partenerului victimei.
Procurori ai Parchetului de pe lâng\ Tribunalul Suceava au dispus, în 24 februarie 2010, trimiterea în judecat\, în stare de arest preventiv, a lui Ion Strugariu, pentru omor.
În 15 ianuarie 2010, Strugariu a b\tut-o pe fosta concubin\ a sa, Valeria Elena Burac.
Între Strugariu [i victim\ a existat o rela]ie de concubinaj marcat\ de frecvente st\ri conflictuale, alterca]ii verbale [i violen]e, pe fondul consumului de alcool, au stabilit anchetatorii.
În 14 ianuarie 2010, în jurul orei 18.00, Strugariu [i femeia au mers la locuin]a lui Viorel Tru[can, unde au consumat timp de mai multe ore o cantitate însemnat\ de b\uturi alcoolice.
Între cei trei exista o rela]ie de prietenie, de notorietate în comuna unde ace[tia locuiau, în pofida faptului c\ Viorel Tru[can fusese condamnat în anul 2001, [i executase patru ani de închisoare, fiind acuzat c\ a între]inut rela]ii intime prin violen]\ cu Valeria Burac.
În jurul orei 21.00-23.00, Strugariu a plecat spre locuin]a sa, f\r\ a fi înso]it de femeie care, invocând imposibilitatea de deplasare, a r\mas peste noapte la Tru[can.
În cursul acelei nop]i, precum [i în cursul dimine]ii urm\toare, Viorel Tru[can a între]inut rela]ii sexuale cu femeia, p\r\sind ulterior locuin]a.
În jurul orei 10.00, Ion Strugariu a revenit la domiciliul lui Viorel Tru[can, unde a g\sit-o pe femeie în pat, dezbr\cat\.
“Acest fapt i-a generat o stare de nervozitate accentuat\ [i, pe fondul st\rii de ebrietate în care se afla, a exercitat acte de violen]\ asupra victimei, a lovit-o cu pumnii [i picioarele [i i-a comprimat gâtul cu mâinile, acte comise în prezen]a mamei lui Viorel Tru[can”, sus]in procurorii.
Când concubinul femeii s-a întors acas\, acesta împreun\ cu mama sa [i cu Strugariu au consumat b\uturi alcoolice.
“Aflând de incidentul care se petrecuse, Tru[can i-a cerut inculpatului s\ p\r\seasc\ locuin]a, iar el s-a culcat în pat lâng\ victima cu care a [i între]inut raporturi sexuale. Spre sear\, în jurul orei 19.00, Viorel Tru[can a constat c\ victima este decedat\ [i a anun]at autorit\]ile”, arat\ anchetatorii.
Concluziile actelor medicale întocmite în cauz\ au relevat faptul c\ moartea victimei a fost violent\ [i a fost cauzat\ de “insuficien]a cardio-respiratorie instalat\ ca urmare a asfixiei mecanice, în cadrul unei sugrum\ri combinat\ cu [oc traumatico-hemoragic”.
În 17 ianuarie 2010, inculpatul a fost încarcerat, iar în 25 octombrie acela[i an, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Ioan Strugariu la 15 ani ani de închisoare.
Acuzatul a cotestat la Curtea de Apel Suceava decizia Tribunalului.
~n 26 ianuarie 2011, Curtea de Apel Suceava i-a redus pedeapsa lui Strugariu, la nou\ ani de deten]ie, contopind [i pedepsele de trei ani [i de trei ani [i [ase luni închisoare date în alte procese. La cei nou\ ani, instan]a a aplicat un spor de doi ani, astfel c\ Strugariu a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Parchetul, a `naintat recurs la Înalta Curte de Casa]ie [i Justi]ie, care a respins ac]iunea. Astfel, Strugariu a r\mas condamnat definitiv la 11 ani de închisoare. (N.R.)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …