Tuesday , October 4 2022

Concursul „Student pentru o zi”, organizat de USV, inclus în Calendarul activităților educative extrașcolare regionale și județene al MEN

Ediția din acest an a concursului „Student pentru o zi”, competiție organizată de Universitatea „ștefan cel Mare” din Suceava, dedicată liceenilor din clasele a XI-a și a XII-a din Regiunea Nord-Est a țării, este inclusă în Calendarul activităților educative extrașcolare regionale și județene al Ministerului Educației Naționale, aspect care îi certifică statutul și îi crește atractivitatea atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice care îi pregătesc.

Aflată la cea de-a XII-a ediție, manifestarea, deja una emble­matică pentru USV, se desfășoară sub forma unui concurs, individual, pentru elevii claselor a XII-a, și pe echipe, pentru elevii claselor a XI-a.

Chiar dacă programul suferă mici modificări de la un an la altul, acesta este gândit astfel încât elevii participanți să cunoască modul în care se desfășoară activitățile specifice unui student în campusul USV. Astfel, pe lângă testul scris la discipline precum Istorie, Geografie, Filosofie, Psihologie, Limba română, Limba engleză, Limba franceză, Limba spaniolă, Limba italiană, Comunicare și relații publice, Economie, Electrotehnică, Energetică și Electromecanică, Proiectare asistată de calculator în AutoCAD, Controlul și expertiza produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare, Gastronomie, Ecologie și Protecția Mediului etc., elevii sunt invitați să viziteze Observatorul Astronomic, ­Bi­blioteca USV, laboratoarele de specialitate, studio-ul din care emite Radio USV, sălile de spectacole, Complexul de Natație și Kinetoterapie. Ziua mai include o masă la Restaurantul USV și participarea la diverse jocuri și momente artistice organizate special pentru ei. Totodată, pentru profesorii însoțitori, USV organizează diverse workshop-uri și prelegeri susținute de cadre didactice ale universității sucevene.

Premiile constau în diplome pentru fiecare participant și profesorii îndrumători, cadouri persona­lizate cu sigla USV și scutiri de la taxele de înscriere și înmatriculare pentru cei care aleg să-și continue studiile în cadrul instituției noastre.

După ce, în anul 2018, competiția s-a bucurat de o participare numeroasă (peste 390 de elevi din județele Suceava, Botoșani, Vaslui și Neamț) organizatorii concursului „Student pentru o zi” anunță că informații privind desfășurarea din acest an a competiției vor fi afișate în curând pe site-ul http://www.usv.ro/1zi.

Vezi si

Pacient de 27 de ani, tratat de tromboză venoasă profundă printr-o intervenție în premieră la Spitalul Județean

Echipa medicală a fost alcătuită din medicii suceveni Mihai Crețeanu, Alexandra Husar și Cătălin Lulciuc. …