Monday , September 20 2021

Concursul pentru ocuparea celor 272 de posturi vacante de directori școlari din județul Suceava a început azi, cu înscrierea candidaților

Cei care vor să participe la concurs au timp până în data de 26 septembrie să se înscrie, urmând ca după evaluarea dosarelor, în data de 30 septembrie, să fie afișată lista candidaților admiși. In data de 15 octombrie va avea loc proba scrisă, iar proba interviului se va desfășura în perioada 15 noiembrie-8 decembrie 

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de directori școlari a început azi, în toată țara, cu depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă. Cei care vor să participe la concurs au timp până în data de 26 septembrie să se înscrie, urmând ca după evaluarea dosarelor, în data de 30 septembrie, să fie afișată lista candidaților admiși.

Ordonanța de urgență adoptată de Guvern în 30 august a modificat articolul din Legea 55 din 2020 și permite organizarea, și în starea de alertă, a concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare, nedidactice și de conducere din cadrul unităților de învățământ preuniversitar, a posturilor de conducere, de îndrumare și de control din cadrul inspectoratelor școlare.

În data de 15 octombrie va avea loc proba scrisă, iar rezultatele candidaților vor fi afișate în aceeași zi. În perioada 21-27 octombrie se va face înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și vor fi depuse documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare.

Proba interviului se va desfășura în perioada 15 noiembrie-8 decembrie, iar în data de 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ. Deciziile de numire pe post vor fi emise în zilele de 20-22 decembrie, iar aplicarea lor se va face începând cu data de 10 ianuarie 2022.

La concurs pot candida cadrele didactice care sunt absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare, sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată, au o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani, au calificativul ”Foarte bine” și nu au fost sancționate disciplinar în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere, nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și nici nu au fost sancționate disciplinar, sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției și nu au avut statutul de ”lucrător al Securității” sau ”colaborator al Securității”.

Informații suplimentare cu privire la acest concurs se pot obține la numărul de telefon 0230520638, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, conform anunțului IŞJ Suceava. Lista funcțiilor de director și de director adjunct vacante din unitățile de învățământ pentru care se organizează concurs, metodologia de concurs, bibliografia pentru concurs, fișele posturilor pentru director și director-adjunct pentru fiecare unitate de învățământ, calendarul concursului, procedura privind utilizarea platformei de înscriere și lista documentelor necesare înscrierii la concurs sunt afișate la sediul și pe site-ul inspectoratului școlar.

Amintim că la finalul lunii trecute IŞJ Suceava a avizat numirile prin detașare în interesul învățământului a tuturor directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar. Dintre aceștia, 229 au fost menținuți în funcție, fiind vorba despre 181 de directori și 48 de directori adjuncți, iar 43 au fost schimbați, și anume 29 directori și 14 directori adjuncți. De asemenea, la acea dată a fost numit un director la Centrul Județean de Excelență Suceava, proaspăt înfiițat de către Ministerul Educației. (Oana NUȚU)

Vezi si

85 de noi infectări cu coronavirus în județul Suceava, incidență de 1,86 la mia de locuitori. 20 de copii la ATI în toată țara

În ultimele 24 de ore, județul Suceava a înregistrat 85 de cazuri de infectare cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *