Tuesday , December 5 2023

Concursul pentru directori școlari: Singurul candidat care a contestat nota obținută a picat proba după reevaluarea interviului

Un singur candidat din județul Suceava a contestat nota obținută în urma susținerii probei de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar, cu scopul de a obține o mărire. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a trimis materialul video și documentele aferente către Ministerul Educației, conform procedurii. Nota obținută după soluționarea contestației depusă de candidatul înscris pentru postul de director adjunct la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca este 5,90, iar cea inițială a fost 8,30.  

Unul dintre cele patru posturi vacante care a înregistrat concurență în sesiunea 2022 a concursului pentru directori școlari este și cel de director adjunct la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca. Au fost înscriși doi candidați, unul fiind notat la proba scrisă cu 8,80, iar celălalt a obținut nota 8,20. La proba de interviu primul a primit nota 8,30, iar al doilea 9,30, astfel că cel cu nota mai mică a contestat rezultatul probei. Dacă ar fi acceptat nota inițială la interviu, media finală – 8,55, ar fi fost mai mică cu 20 de sutimi față de cea a contracandidatului său.

Contestația a fost ultima șansă de a obține postul de director adjunct la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca. Însă, reevaluarea interviului i-a adus o notă mult mai mică și, de fapt, nu a promovat proba, nota minimă pentru a fi declarat promovat fiind 7,00.

Acesta este singurul candidat nepromovat în urma desfășurării probei de interviu din sesiunea 2022, cu mențiunea că patru interviuri programate nu au mai avut loc, din cauza neprezentării a doi candidați, iar alți doi s-au retras din concurs.

Cei 53 de candidați care au promovat probele concursului pentru directori școlari și-au exprimat ieri opțiunile privind posturile vacante, iar azi vor fi validate rezultatele finale. Deciziile de numire pe post vor fi emise pe 4 aprilie, cu intrare în vigoare la 18 aprilie. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Două transporturi de cherestea fără acte, depsitate de polițiști, la Spătărești și Drăgușeni

Pe 29 noiembrie, la ora 20.15, în localitatea Spătărești,  polițiștii  au oprit o autoutilitară condusă …