Tuesday , April 23 2024

Concursul „Pășește în Istorie – Redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei și Domnia lui Stefan Cel Mare” și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, la Cetatea de Scaun

Scopul proiectului educațional este acela de îmbogățire, prin intermediul probelor de perspicacitate și a jocurilor interactive, a cunoștințelor și noțiunilor despre Cetatea de Scaun a Sucevei și a domniei lui Stefan cel Mare, implicit atragerea publicului tânăr către muzeu, ca variantă de petrecere a timpului liber

 concurs cetate 1tn

Sâmbătă, 10 iunie 2017, la Cetatea de Scaun a Sucevei, a avut loc concursul „Pășește în Istorie –  redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei și  domnia lui Stefan cel Mare. Proiectul face parte dintr-o serie de proiecte de educație muzeală pe care Muzeul Bucovinei le desfășoară în acest an și se adresează elevilor din clasele V-VI de la școlile din județul Suceava.

Sase echipe de elevi s-au întrecut sâmbătă în cadrul mai multor probe: completarea de texte lacunare cu date istorice, rezolvarea unui puzzle cu reprezentarea Cetății de Scaun a Sucevei, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetății de Scaun a Sucevei și a domniei lui Stefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeași tematică, probă  de orientare într-un labirint  prin care domnitorul Stefan cel Mare este condus către Cetatea de Scaun a Sucevei.

La finalul concursului au fost acordate cinci premii echipelor care au obținut cel mai mare punctaj la fiecare probă de concurs. Echipele câștigătoare au primit premii în bani și legitimații de vizitare gratuită pentru toate obiectivele Muzeului Bucovinei – pentru anul 2017.

Premiul I a fost de 440 lei și a fost acordat echipei Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, formată din elevii clasei a V-a: Ungureanu Paul, Stoenescu Anubis, Onofrei Anastasia și Olariu Anastasia, profesor coordonator Aconstantinesei Mihaela; locul al II-lea a fost ocupat de o altă echipă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, profesor coordonator Munteanu Petronela, formată din elevii clasei a VI-a: Iunia Brustureanu, Elena Cimpoeșu, Dorin Andrieș și Ana Creangă, iar premiul a fost de 360 lei; premiul III a fost de 320 lei și a fost acordat echipei Scolii Gimnaziale nr. 8 Suceava, coordonată de prof. Magdalena Rangu și prof. Lăcrămioara Vartolomei, alcătuită din elevii: Aleseia Cazan (clasa a IV-a A), David Netedu (clasa a V-a B), Rareș Tcaciuc, (clasa a V-a B) și Corina Suhan, (clasa a VI-a B).

A fost acordate și două mențiuni:  fiecare a câte 120 lei și legitimații de vizitare gratuită pentru toate obiectivele Muzeului Bucovinei – pentru anul 2017, echipelor: Scolii Gimnaziale Dărmănești, profesor coordonator Cristea Cristina, formată din elevii clasei a VI-a: Bianca Bejenar, Anda Bengescu, Adelina Iacob,  Ana-Maria Rebenciuc și a Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava, profesori coordonator Laura Salciuc și Gabriela Ilisei, formată din elevii clasei a V-a: Alexandru Beilic, Rareș Cazac, Antonie Grigoraș, Cezara Zaharia.

Scopul proiectului educațional este acela de îmbogățire, prin intermediul probelor de perspicacitate și a jocurilor interactive, a cunoștințelor și noțiunilor despre Cetatea de Scaun a Sucevei și a domniei lui Stefan cel Mare, implicit atragerea publicului tânăr către muzeu, ca variantă de petrecere a timpului liber. Tot din partea sponsorilor elevii au primit foarte multe dulciuri. (A.I.)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …