Thursday , September 29 2022
Breaking News

Concursul Național de Interpretare Instrumentală “Lira de aur” se va desfășura între 3 și 5 iunie

colegiul de arta [800x600]


Colegiul Național “Ciprian Porumbescu” Suceava, Inspectoratul Scolar Județean și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Stiințifice, în parteneriat cu  Primăria Municipiului Suceava, Asociația Părinților și Absolvenților Colegiului și Centrul Cultural Bucovina organizează în perioada 3-5 iunie cea de-a 37-a ediție a Concursului Național de Interpretare Instrumentală “Lira de aur”. Concursul se adresează elevilor din țară și străinătate din învățământul preuniversitar de stat sau particular, după cum urmează: clasele III-XII – vioară, pian; clasele V-XII – corzi grave; clasele VII-XII – suflători – percuție și se va desfășura pe secțiunile și comisiile de evaluare: pian; vioară – corzi grave; instrumente de suflat și percuție (instrumentele orchestrei simfonice).
Concurenții vor prezenta din memorie și fără repetiții un repertoriu alcătuit din două lucrări diferite ca stil, gen, formă și caracter, dintre care una va fi obligatoriu preclasică. Ca regulă generală, în cazul lucrărilor structurate în 3 părți, se va interpreta partea I sau părțile a II-a și a III-a, iar în cazul celor structurate în 4-5 părți, se vor interpreta două părți. Durata totală a evoluției unui concurent nu va depăși 25 de minute pentru clasele IX-XII și 20 de minute pentru clasele III-VIII.
Intrarea în concurs este condiționată de predarea partiturilor în copii xerox (partitura solo și partitura de acompaniament) la secretarul comisiei. Juriul va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate din învățământul universitar și preuniversitar, din personalități ale vieții muzicale din țară și străinătate.
Concurenții care obțin 100 de puncte vor interpreta o lucrare la alegere într-un spectacol final cu public, în urma căruia comisiile de evaluare reunite vor acorda principalele premii: Trofeul “Lira de Aur”, Premiul “Ciprian Porumbescu”, Premiul Asociației Culturale “Lira de Aur”, precum și Premii speciale pentru ceilalți finaliști. Finalistul care va câștiga Trofeul “Lira de Aur” va primi un premiu în valoare de 1.000 euro, oferit de Centrul Cultural Bucovina.
Înscrierea se face pe baza fișei de înscriere avizată de conducerea unității de învățământ, care va fi trimisă până la data de 23 mai 2016 prin e-mail la adresa [email protected], însoțită de copia actului de naștere sau a cărții de identitate. (C.S.)

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …