Tuesday , March 5 2024

Concursul județean de teatru ”Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici” revine pe scena Teatrului ”Matei Vișniec” Suceava

La concurs s-au înscris 18 trupe de teatru, compuse din educatoare, părinți și alți membri din comunitățile locale de la 12 grădinițe. Concursul are și un scop umanitar, propunându-și sprijinirea a patru copii de vârstă preșcolară din județul Suceava care au nevoie de ajutor pentru a putea fi mai aproape de cel mai de preț lucru din viață – sănătatea. Este vorba despre Maria, de 7 ani, din Ipotești, diagnosticată cu autism infantil sever, retard ușor în dezvoltarea psihică, tulburare globală de dezvoltare medie; Darius, 6 ani, din Suceava, diagnosticat cu parapareză spastică cu deficit funcțional moderat, leucomalacie periventriculară, strabism alternant; Sofia și Mihnea, frați gemeni în vârstă de 5 ani, din Fălticeni, diagnosticați cu parapareză spastică, retard moderat și picior equin drept dinamic, respectiv tetrapareză spastică asimetrică,  retard sever și de limbaj. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prin Domeniul Curriculum şi Inspecţie Şcolară – inspector școlar pentru educaţie timpurie, organizează a V-a ediţie a Concursului judeţean de teatru ”Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici”. Evenimentul va avea loc luni, 6 iunie, între orele 9.00- 12.00, și marți, 7 iunie, între orele 9.00-14.00, la Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava.

La concurs s-au înscris 18 trupe de teatru, compuse din educatoare, părinți și alți membri din comunitățile locale de la 12 grădinițe – 7 din municipiul Suceava și 5 din județul Suceava, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, care vor pune în scenă reprezentaţii teatrale din sfera teatrului de actori. Spectatorii vor viziona 8 piese de teatru, 5 piese de teatru de păpuşi, 4 de teatru de umbre și 1 monolog.

Spectatori la teatru vor fi copii din județul Suceava, fiind vorba despre aproximativ 2.000 de preșcolari și școlari mici, însoțiți de cadre didactice sau părinți, care și-au exprimat dorința de a participa la acest eveniment. Timp de aproximativ o oră, aceștia vor avea prilejul să urmărească două piese de teatru, trăind astfel emoţii alături de eroii îndrăgiţi din poveștile copilăriei şi momente de mare intensitate afectivă.

Obiectivele acestui concurs sunt multiple și bine intenționate, urmărindu-se descoperirea și punerea în valoare a părinților/ cadrelor didactice sucevene talentate în domeniul teatrului, educarea copiilor pe multiple planuri: civic, socio-emoţional, lingvistic, cognitiv, și, nu în ultimul rând, sprijinirea a patru copii de vârstă preșcolară din județul Suceava, care au nevoie de ajutor pentru a putea fi mai aproape de cel mai de preț lucru din viață – sănătatea. Este vorba despre Maria, de 7 ani, din Ipotești, diagnosticată cu autism infantil sever, retard ușor în dezvoltarea psihică, tulburare globală de dezvoltare medie; Darius, 6 ani, din Suceava, diagnosticat cu parapareză spastică cu deficit funcțional moderat, leucomalacie periventriculară, strabism alternant; Sofia și Mihnea, frați gemeni în vârstă de 5 ani, din Fălticeni, diagnosticați cu parapareză spastică, retard moderat și picior equin drept dinamic, respectiv tetrapareză spastică asimetrică,  retard sever și de limbaj.

Organizatorii invită sucevenii la teatru și la umanitate, garantând un spectacol de vis, plin de veselie, bună dispoziţie şi piese de teatru memorabile. (O. N.)

 

 

 

 

Vezi si

 Amenzi de 30.000 de lei și lemn de peste 126.000 de lei confiscat de la doi gateriști care au raportat 6 transporturi fictive de lemn

 Urmare a unei petiții adresate Gărzii Forestiere Suceava de către o persoană fizică, cu privire …