Thursday , November 30 2023

Concursul Internațional Studențesc de Calculatoare „HARD & SOFT”, săptămâna aceasta, la USV

Facultatea de Inginerie Electrică și Ştiința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din  Suceava organizează,  în perioada 23  – 28 mai 2022, Concursul Internațional Studențesc de Calculatoare HARD & SOFT, aflat la cea de-a XXVII-a ediție. Concursul se reia după o pauză de doi ani, în care desfășurarea acestuia nu a fost posibilă din cauza pandemiei.

Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii și automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenți vor încerca, iar unii vor și reuși, să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reușită necesită cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, Inginerie electronică și Automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfațare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare.

Concursul a debutat în anul 1994, cu sprijinul Profesorului John MILNER, de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului, poziție pe care a ocupat-o la primele 9 ediții. Începând cu anul 2003, coordonarea activității de jurizare, pentru 17 ediții, a fost asigurată de Profesorul Timothy HALL, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.

Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești europene. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanți ai mai multor universități partenere din Europa, însumând peste 1200 de studenți participanți, s-au confruntat la Suceava, căutând soluții la provocări tehnice spectaculoase.

La ediția 2022 a concursului s-au înscris 8 echipaje – 7 echipaje din țară (Cluj Napoca – un echipaj, București, Timișoara și Suceava – câte două echipaje) și un echipaj din Chișinău, Republica Moldova.

Juriul din acest an este format din: Nicolae FOICA – ServiceXpert GmbH, Munich, președinte, alături de Hansjörg KOEGEL – ServiceXpert GmbH, Munich, Sören STEIN – ServiceXpert GmbH, Munich, Detlef STREITFERDT Dr. – TU Ilmenau, Maryam SARABAN ZADEH – TU Munich, membri.

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației, al Primăriei Suceava și al Consiliului Local Suceava, precum și al unor companii importante din județele Suceava și Botoșani, care se implică în susținerea, încurajarea și afirmarea tinerilor care se formează în universitatea noastră și a învățământului ingineresc românesc, în general. Sprijinul acestora va contribui la reușita acțiunilor propuse, frontul comun astfel creat aducând un beneficiu de imagine firmelor respective, facultății noastre și, nu în ultimul rând, comunității științifice sucevene.

Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare, ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu, un adevărat spectacol al unor sisteme la cheie puse în funcțiune, va avea loc pe parcursul zilei de vineri, 27 mai 2022.

Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 27 mai a.c., începând cu ora 16.00, în Aula din corpul E.

 

Vezi si

Bărbat de 39 de ani, găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Huși – Preutești

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.30, un bărbat din satul Huși, …