Thursday , February 2 2023

Concursul hipic “Cupa Bucovinei” Romsilva – de mâine, pe hipodromul Rădăuţi

La concursul ediţiei jubiliare “Romsilva – 25 de ani de la înfiinţare”, participă 70 de perechi cal – călăreţ, din toată ţara uintrarea pe hipodrom este liberă pentru spectatori

HIPODROM - Radauti concurs cai 121 [1600x1200]

Incepând de mâine, vineri, 17 iulie, şi până duminică, 19 iulie, pe Hipodromul Rădăuţi va avea loc ediţia jubiliară “Romsilva -25 de ani de la înfiinţare” a Cupei Bucovinei – Romsilva, concurs hipic de sărituri peste obstacole, devenit deja tradiţional la Herghelia Rădăuţi.
Sorin Ciobanu, directorul Direcţiei Silvice Suceava a arătat că acest concurs este realizat de către Federaţia Ecvestră Română, RNP Romsilva şi Clubul Hipic Romsilva, fiind deja înscirşi în competiţie aproximativ 70 de perechi  cal- călăreţ, de la cluburi hipice din Suceava, Neamţ, Mureş, Iaşi, Botoşani, Sibiu, Bacău şi Bucureşti. Pe tot parcursul desfăşurării concursului hipic, intrarea publicului va fi liberă.
Trebuie precizat că în comitetul de organizare, ca preşedinte onorific a fost desemnat  directorul general R.N.P.- ROMSILVA – Adam Crăciunescu; preşedinte concurs va fi directorul R.N.P. – Romsilva, D.C.E.A.C. – Gheorghe Dima, vicepreşedinte – directorul Direcţiei Silvice Suceava – Sorin Ciobanu, iar membri sunt desemnaţi directorul tehnic al Direcţiei Silvice Suceava – Valerian Solovăstru şi directorul de concurs Gheorghe Olarian. Valoarea totală a premiilor, pentru toate probele, este de 25.000 de lei, bani oferiţi de RNP Romsilva – Direcţia Silvică Suceava. “Este al optulea an consecutiv de când acest concurs, devenit deja o tradiţie, a fost cuprins în programul competiţional al Federaţiei Ecvestre Române. De-a lungul anilor, competiţiile hipice de sărituri peste obstacole de la Rădăuţi au dobândit notorietate naţională, iar caii antrenaţi în acest scop au obţinut premii şi la competeţii internaţionale, în Ungaria sau Italia” a declarat directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.. “Sperăm ca vremea să ţină cu noi iar experienţa anilor trecuţi, a noastră, ca organizatori, ne conferă garanţia că şi anul acesta, Cupa Bucovinei Romsilva va oferi iubitorilor de concursuri ecvestre un spectacol hipic de cea mai bună calitate”, a mai declarat directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu. Herghelia Rădăuţi, aparţinând Direcţiei Silvice Suceava a obţinut anul trecut, cu un singur cal participant cele mai importante distincţii câştigate vreodată la un concurs internaţional, la Toscana Tour 2014. “Stim deja că această a XV-a ediţie a Concursului Hipic “Cupa Bucovinei” ediţie jubiliară – “Romsilva – 25 de ani de la înfiinţare”, de la Rădăuţi constituie deja o manifestare hipică de tradiţie. Ne bucură faptul că, după preluarea de către RNP – Direcţia Silvică Suceava a hergheliilor de la Lucina şi Rădăuţi, activitatea hipică, de creştere a cailor de rasă dar şi organizarea tot mai des a competiţiilor hipice au fost revigorate. Acest fapt a condus la păstrarea patrimoniului genetic din cele două herghelii iar prin competiţiile hipice organizate de noi cu regularitate, s-a reuşit o eficientă promovare a acestui important patrimoniu genetic naţional”, a declarat directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu. El a mai arătat că an după an, numărul participanţilor la competiţiile hipice organizate de Direcţia Silvică Suceava este tot mai mare, în acest fel ajungându-se la creşterea standardelor competiţionale ale acestor concursuri. (Neculai ROSCA)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …