Concurs pentru cadrele didactice care vor să ocupe funcții de director sau inspector

21 ianuarie 2020, 8:09

Anul trecut au fost scoase la concurs 200 de locuri pentru Corpul Național de experți în management educațional pentru județul nostru, înscriindu-se 33 de cadre didactice, dintre care 24 au promovat concursul organizat de ISJ Suceava. La nivelul județului Suceava există 1.153 experți înscriși în Registrul Național al experților în management 

Ieri a început perioada de înscriere pentru concursul național de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului Național de experți în management educațional (CNEME), cei interesați având termen data de 2 februarie pentru completarea unei cereri online în acest sens. Calitatea de membru CNEME este o condiție obligatorie de participare la concursurile de selecție a inspectorilor școlari și a directorilor unităților de învățământ din sistemul preuniversitar.

Pe 3 februarie va fi publicată lista celor admiși după prima selecție, urmând ca până pe 14 februarie dascălii care își doresc să ocupe un loc în Corpul național de experți să-și depună dosarele cu documentele prevăzute în metodologie la Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava, care va face mai apoi selecția propriu-zisă, prin analiza portofoliilor acestora.

Anul trecut au fost scoase la concurs 200 de locuri pentru județul Suceava, pentru care s-au înscris 33 de cadre didactice, dintre care 24 au promovat concursul organizat de IŞJ Suceava.

Potrivit unei declarații făcute de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ”Registrul Național al experților în management educațional este, practic, baza de date cu profesioniștii calificați în managementul inspectoratelor școlare și al unităților de învățământ. Selecția candidaților se realizează de către inspectoratele școlare, în baza calendarului stabilit de către minister”.

Dosarele sunt analizate de comisiile de evaluare constituite la nivelul IŞJ, în vreme ce portofoliile celor care, la data înscrierii, ocupă o funcție de conducere sau de îndrumare și control din Inspectoratul școlar sunt trimise la Ministerul Educației. Precizăm că la nivelul județului Suceava există 1.153 experți înscriși în Registrul Național al experților în management.

Potrivit calendarului concursului, pe 25 februarie vor fi afișate rezultatele evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor, procedură urmată de depunerea și soluționarea contestațiilor. Pe 20 martie va fi emis ordinul ministrului privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate. (Oana NUȚU)

 

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Mari 23/01/2020 la ora 15:27 -

    Foarte clar si concis ! Felicitari !