Saturday , June 22 2024

Concurență pe locurile de la Arhitectură și Arte plastice, la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava. Patru medii de 10 la probele de aptitudini

Elevii care s-au înscris în vederea admiterii în clasa a IX-a la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava au primit rezultatele la probele de aptitudini, susținute săptămâna trecută. Concurența se păstrează la cele mai căutate specializări – Arhitectură și Arte plastice, chiar dacă au fost respinși în această etapă câteva zeci de candidați.

La secția Arte plastice, arte decorative s-au înregistrat două medii de 10 și au promovat 65 din cei 86 de candidați înscriși, însă trei au absentat. La Secția Arhitectură, arte ambientale și design un candidat a obținut media 10 și 50 din cei 87 de elevi care s-au înscris în vederea susținerii probelor au promovat, cu mențiunea că trei au absentat. Secția Conservare – restaurare bunuri culturale are un candidat cu media 10, iar 40 din cei 42 de elevi evaluați au promovat probele. La Muzică au fost admiși 16 candidați la secția Instrumentală, 6 la secția Teoretică, 7 la secția Artă vocală interpretativă.
secretarasite
Nota finală la probele de aptitudini este media aritmetică a notelor obținute la probele I și II, calculată cu două zecimale, fără rotunjire, fiind minim 6. Important de precizat că la probele de aptitudini pentru profilul artistic-arte vizuale nu se admit contestații.

Pentru anul școlar 2024-2025, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și-a propus formarea a patru clase a IX-a la profilul vocațional, fiecare cu câte 24 de locuri, la specializările Muzică, Arte plastice, Arhitectură și Conservare-Restaurare. (O. N.)

 

 

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …