Friday , March 29 2024

Concurență mare în rândul personalului didactic auxiliar la concursul de acordare a gradațiilor de merit

S-au înscris 439 de angajați din învățământul sucevean, pentru cele 328 de locuri scoase la concursul din acest an. Concurența cea mai mare se înregistrează în rândul laboranților, unde sunt 4 candidați pentru un singur loc disponibil, apoi la administratori financiari, 3 candidați pe un loc, fiind depuse 63 de dosare pentru cele 20 de locuri. In rândul administratorilor de patrimoniu și profesorilor de chimie este o concurență de 2,5 candidați/loc, la secretare concurența este de 2,3 candidați/loc, înregistrându-se 46 de candidați pentru cele 20 de locuri, iar la bibliotecari și ingineri de sistem sunt câte 9 candidați pe câte 4 locuri  

Concursul pentru acordarea gradațiilor de merit personalului din învățământ este în plină desfășurare, ieri fiind afișată lista cu punctajele obținute de candidați după analiza dosarelor de către comisia de evaluare. Potrivit Inspectoratului școlar Județean (IŞJ) Suceava, s-au înscris 439 de angajați din învățământul sucevean, pentru cele 328 de locuri scoase la concursul din acest an.

Pe categorii de personal, se înregistrează o concurență mare în rândul personalului didactic auxiliar, de 2,4 candidați pe un loc, fiind înscriși 144 de candidați pentru cele 58 de locuri disponibile. La celelalte două categorii de personal numărul candidaților îl depășește pe cel al gradațiilor scoase la concurs. Astfel, în rândul candidaților cu funcții de conducere, îndrumare și control concurența este de 1,5 candidați pe un loc, fiind înregistrate 31 de dosare pentru cele 20 de locuri, iar pentru cele 250 locuri disponibile pentru angajații din învățământ cu funcții didactice de predare s-au înscris 264 de candidați. Raportându-ne la domeniul în care lucrează candidații, concurența cea mai mare se înre­gistrează pe postul de laborant, unde sunt 4 candidați pentru un singur loc disponibil, apoi la administratori financiari, 3 candidați pe un loc, fiind depuse 63 de dosare pentru cele 20 de locuri. În rândul administratorilor de patrimoniu și profesorilor de chimie este o concurență de 2,5 candidați/loc, la secretare concurența este de 2,3 candidați/loc, înregistrându-se 46 de candidați pentru cele 20 de locuri, iar la bibliotecari și ingineri de sistem sunt câte 9 candidați pe câte 4 locuri.

Punctajele acordate de către inspectorul școlar care coordonează disciplina, cu consultarea consiliului consultativ, variază între 150 de puncte, care este maximumul primit de doi candidați, ambii ingineri de sistem, și 46,2 puncte, primite de un administrator financiar. Punctajul minim evaluat pentru acordarea gradației de merit atât pentru personalul didactic de predare, conducere, îndrumare și control, cât și pentru personalul didactic auxiliar este de 75 de puncte.

Conform calendarului concursului pentru acordarea gradațiilor de merit, sesiunea 2020, depunerea/ transmiterea contestațiilor privind punctajul acordat, în urma evaluării dosarelor de către comisia de evaluare, se poate face zilnic, până în data de 17 iulie, între orele 8.30-14.00, la secretariatul IșJ Suceava sau prin email, la adresa [email protected].

Potrivit metodologiei, la concursul pentru acordarea gradației de merit poate participa personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar de stat, cu o vechime de cel puțin 5 ani, cu calificativul ”Foarte bine” în fiecare an școlar din perioada evaluată și care a dovedit performanțe deosebite. De asemenea, poate beneficia de gradații de merit personalul didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat, cu o vechime de cel puțin 5 ani, cu performanțe în activitate și calificativul ”Foarte bine” în fiecare an școlar din perioada evaluată. Gradația de merit se acordă prin concurs, pe o perioadă efectivă de 5 ani, și reprezintă o majorare cu 25% a salariului de bază. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la Primăria Suceava și la Consiliul Județean

Candidații Alianței Dreapta Unită (ADU) la funcția de primar al municipiului Suceava și la cea …

No comments

  1. De mai bine de jumatate de an nu se face nimic in scoli. Cine a facut o experienta la chimie sau la fizica? Bibliotecarii au avut cui sa dea carti? Pfff.
    Dar la pomana, ca la sarmalele lui Lungu, toti buluc cu nesimtire, iar rezultate scolare 10-15% la examenele nationale.
    Hai sa ne traisca bugetarii care-s fura caciula singuri!
    Am auzit ca cica se dau si spagi groase pentru aceste gradatii.