Friday , September 30 2022

Concurență de trei candidați pe un loc pentru unele din cele 31 de posturi didactice vacante la USV

30 de candidați s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante pe perioadă nedeterminată la USV, și anume 20 de posturi de asistent universitar, patru de lector, 3 de profesor universitar, 3 posturi de conferențiar și un post de șef de lucrări. Unele posturi nu au candidați deloc, iar altele au concurență de doi sau trei candidați pe un loc.

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a scos la concurs 31 de posturi didactice vacante pe perioadă nedeterminată, pentru care s-au înscris 30 de candidați. Este vorba despre 20 de posturi de asistent universitar, patru de lector, 3 de profesor universitar, 3 posturi de conferențiar și un post de șef de lucrări.

Unele posturi nu au candidați deloc, iar altele au concurență de doi sau trei candidați pe un loc.

Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării are nevoie de doi profesori universitari, unul de lingvistică și unul de etnologie și folclor, dar și de un conferențiar, toate posturile având candidați înscriși la concurs. Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică vrea să angajeze un profesor pentru disciplina mecanisme și organe de mașini, trei asistenți și un șef de lucrări, însă are doar câte un candidat pentru postul de profesor și unul de asistent. Facultatea de Drept și Științe Administrative a scos la concurs patru posturi de asistent și unul de lector, având candidați pentru fiecare dintre ele, ba mai mult, în cazul a două posturi de asistent concurează câte doi candidați.

Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri are vacante patru posturi de asistent, două dintre ele înregistrând o concurență de trei candidați pe loc, un post nu are niciun candidat înscris, iar pentru celălalt s-a înscris un candidat.

Facultatea de Educație Fizică și Sport are nevoie de 2 lectori, având candidați înscriși, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor de 3 asistenți, iar pentru două dintre posturi există candidați, în timp ce Facultatea de Medicină și Științe Biologice caută un conferențiar și un asistent, însă are candidat doar pentru postul de asistent.

Facultatea de Științe ale Educației vrea să angajeze cinci asistenți și un lector, însă s-au înscris la concurs doi candidați, unul pentru postul de lector și un altul pentru unul dintre posturile de asistenți universitari. Facultatea de Istorie și Geografie are trei candidați pentru singurul post de asistent universitar scos la concurs, iar cea de Silvicultură un candidat pentru postul de conferențiar.

Prelegerile și examenele au avut loc între 3 și 7 februarie, iar rezultatele definitive, după soluționarea eventualelor contestații, vor fi publicate pe pagina web a universității sucevene în data de 25 februarie, zi în care vor fi emise deciziile de încadrare. (Oana NUȚU)

Vezi si

Mii de metri cubi de lemn de foc, la preț foarte mic, disponibil la ocoalele silvice din județul Suceava

Direcția Silvică Suceava a informat Prefectura Suceava că, în data de 30 septembrie 2022,  sunt …