Thursday , June 13 2024

Concurență de aproape 7 candidați pe un loc, la clasele de liceu bilingve cu predare în limba engleză

Concurență foarte mare la clasele cu predare în regim bilingv, pentru anul școlar 2024-2025, învățământul liceal. La Centrul județean de examen pentru testarea la limbi moderne, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, s-au înscris 845 de elevi, care vor susține zilele acestea probele de verificare a cunoștințelor în limba modernă, concurând pentru cele 130 de locuri disponibile, în total. și în acest an, cea mai mare concurență, de aproape 7 candidați/loc, este la clasele bilingve cu predare în limba engleză, care au înregistrat 529 de candidați, pentru cele 78 de locuri. Pentru limba franceză s-au înscris 162 de elevi, iar alți 91 de candidați vor susține evaluarea la limba germană, având disponibile câte 26 de locuri.

Probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasa a IX-a cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv încep marți, 21 mai, cu limba engleză, miercuri urmează cea la limba franceză, iar joi, 23 mai, candidații vor susține testarea la limba germană, potrivit calendarului stabilit de unitatea de învățământ. Probele scrise vor avea loc la ora 09.00, iar cele orale încep la ora 11.00. Pe 27 mai candidații vor afla rezultatele inițiale, urmând ca pe 31 mai să fie publicate rezultatele după soluționarea contestațiilor.

Admiterea la clasele cu predare în regim bilingv este condiționată de promovarea testului de limbă modernă sau de recunoașterea certificatului internațional de cunoaștere a limbii respective sau de echivalarea testului cu rezultatele obținute la olimpiada națională la limba respectivă. Elevii care au optat pentru admiterea în clasa a IX-a la specializările bilingve trebuie să susțină și Evaluarea Națională, iar mai apoi vor fi repartizați în ordine descrescătoare a mediilor finale la clasele pentru care au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă. (O. NUȚU)

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …