Monday , October 18 2021

Concurență de 4 candidați pe un loc la admiterea în Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Cei 458 de candidați care au promovat selecția, examinarea medicală și au finalizat recrutarea vor participa vineri, 28 mai, la etapa I a admiterii în Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Proba constă în verificarea cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică și va avea o pondere de 80% din media finală de admitere.

Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc are disponibile pentru admiterea din acest an 120 de locuri, la specializarea matematică-informatică. Cei 458 de candidați care au promovat selecția, examinarea medicală și au finalizat recrutarea vor participa vineri, 28 mai, la etapa I a admiterii în Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Proba constă în verificarea cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică și va avea o pondere de 80% din media finală de admitere. Și în acest an, colegiul câmpulungean înregistrează o concurență mare la admitere, de circa 4 candidați pe un loc.

Timp de 3 ore, cei 458 de candidaţi vor răspunde în scris la un test grilă, comun pentru cele două discipline, iar evaluarea lucrărilor se va face în prezenţa candidatului şi a doi martori dintre ceilalţi candidaţi. Testul grilă are caracter eliminatoriu, fiind admişi doar elevii care obţin cel puţin nota 6,00.

După finalizarea studiilor gimnaziale și susținerea examenului de Evaluare Națională, candidații declarați admiși la proba de verificare a cunoștințelor vor participa la a II-a etapă a admiterii – ierarhizarea și repartizarea în colegiile militare. Candidații vor fi repartizați, în funcție de media finală de admitere și opțiunea acestora, la unul dintre cele 5 licee militare din țară, iar rezultatele definitive vor fi cunoscute pe data de 9 iulie.

”Candidații și părinții acestora (sau tutorii legali) trebuie să se prezinte la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” în data de 27 mai, ora 18.00, în vederea participării la instructajul oferit de comisia de admitere. În contextul situației epidemiologice actuale, recomandăm ca un singur membru al familiei candidatului (sau tutore legal) să se prezinte la sediul instituției”, au transmis reprezentanții colegiului.

La calculul mediei finale de admitere va conta în proporție de 20% media de admitere calculată potrivit formulei stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale și 80% nota obținută la proba de verificare a cunoștințelor. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Primăria Udești, amendată cu 25.000 de lei pentru deșeurile găsite de Garda de Mediu pe câmpurile din Chilișeni

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a înregistrat o petiție referitoare la abandonări …