Thursday , February 9 2023

Concerte la aniversarea a 635 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava vrea să organizeze manifestări culturale de amploare la împlinirea a 635 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Mai exact, este vorba de prima atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei – un act de împrumut al domnitorului de atunci al Moldovei, Petru Mușat față de regele de la acea vreme al Poloniei – pe data de 10 februarie 1388.

În conferința de presă de miercuri, primarul Ion Lungu a anunțat că în perioada 10 – 12 februarie vor fi spectacole de muzică populară, de muzică ușoară și spectacole de teatru și că nu vor lipsi nici focurile de artificii.

„Vom face astfel de evenimente din cinci în cinci ani. Mi se pare corect să marcăm acest moment”, a spus Ion Lungu. Este de precizat că ultima dată când Primăria Suceava a finanțat un concert pe care l-a pus în legătură și cu aniversarea primei atestări documentare a fost în anul 2020, dar atunci data de 10 februarie era pe la început de săptămână și s-a preferat ca spectacolul – au concertat atunci Delia, Antonia și Alex Velea – să aibă loc efectiv de Vallentine’s Day. De altfel, a fost ultimul concert în aer liber susținut înainte de pandemie.

După succesul de la Revelionul în aer liber din acest an, unde circa 10 mii de oameni au venit în centrul Sucevei, primarul Ion Lungu a spus că va mai încerca să organizeze peterceri în aer liber și cu alte ocazii. Deocamdată, date cu privire la artiștii care vor evolua în perioada 10-12 februarie la Suceava nu au fost făcute publice. (D.P.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …