Thursday , September 29 2022

Concert de toacă și spectacol folcloric în Parcul Central al municipiului Suceava, în prima zi de Paști

copii oua

Duminică, în prima zi de Paști a fost organizat în Parcul Central al municipiului Suceava un concert de toacă, urmat de un spectacol susținut de ansambluri folclorice din județ și coruri bărbătești care au prezentat piese cu specific religios. Astfel, în prima zi de Paști, peste 200 de suceveni au venit în parcul din fața Palatului Administrativ, unde au ciocnit ouă roșii și s-au bucurat de spectacolul  organizat de Consiliul Județean. La concertul de toacă susținut în centrul municipiului Suceava s-au înscris și au participat foarte mulți copii, creștini ortodocși cu experiență în această abilitate, dar și viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc.  Pe scena din  Parcul Central au urcat după aceea mai multe coruri bărbătești și ansambluri folclorice sucevene. Corul bărbătesc de la Bosanci a fost condus și în acest an de fostul primar al comunei, Anton Curic. Toți sucevenii participanți au apreciat evenimentul organizat de Consiliul Județean, dar cel mai tare s-au bucurat copiii, pentru care organizatorii spectacolului au adus iepurași, o căruță de mici dimensiuni trasă de doi ponei, dar și iezi.

Participanții la eveniment au primit din partea organizatorilor ouă roșii, pe care le-au ciocnit, conform tradiției creștine.

Alături de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost prezent la eveniment și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. (N.R.)

Vezi si

Primarul Lungu felicită Foresta după meciul cu UTA Arad și anunță că acum se toarnă fundațiile la Baza sportiva tip 1, unde va fi construit un nou stadion

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la meciul de fotbal din Cupa României dintre …