Wednesday , February 1 2023

Conacul „Vârnav Liteanu” va fi reabilitat cu 5 milioane euro, printr-un proiect demarat de fostul ministru al Culturii, deputatul Bogdan Gheorghiu

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a anunțat că a fost semnat acordul cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în valoare de 216 milioane euro,  sumă destinată cofinanțării reabilitării patrimoniului construit și modernizării unor clădiri culturale din România.

Costul total al proiectului este de 270 milioane euro, diferența urmând a fi asigurată de la bugetul de stat.
Mă bucur să văd că operaționalizarea proiectului va avea loc în cursul acestui an și că edificiile, de mare valoare arhitecturală și culturală, vor fi restaurate și apoi redate circuitului public. Mă încântă îndeosebi faptul că am reușit includerea Conacului „Vârnav Liteanu” de la Liteni pe lista acestor obiective care vor fi revitalizate”, a declarat fostul ministru al Culturii, deputatul liberal Bogdan Gheorghiu.
Conform acestuia, conacul de la Liteni va beneficia de aproximativ 5 milioane euro, va parcurge un amplu proces de restaurare și va deveni centru de pregătire pentru restauratori, care va contribui prin activitatea sa la protejarea patrimoniului arhitectural.

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …