Tuesday , February 27 2024

CONACUL DOMNESC – cel mai frumos parc dendrologic din Romania aflat pe o proprietate privata

Conac si o parte din parcul dendrologic

Situat in mijlocul unui parc dendrologic, “Conacul Domnesc” este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase si impresionante locatii din judetul Suceava.

Oaspeţii “Conacului Domnesc” se pot bucura şi de atracţiile oferite de cele 10 hectare ale parcului dendrologic, care, pe lângă arborii de esenţă comună, cum ar fi molizii, pinii, mestecenii, tuia, teii, stejarii sau larici, include şi arbori rari, unii dintre ei fiind protejati prin lege.
Unul dintre arborii de esenţă rară prezenţi pe domeniul “Conacului Domnesc” este Ginko Biloba, una dintre cele mai vechi specii din ţară, fiind evaluat de specialistii de la Catedra de Dendrologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Naturale din Iaşi la o vechime de cateva sute de ani.
Un alt arbore rar este şi Liriodendron Tulipifera, denumit popular şi “arborele lalea”, care înfloreşte la începutul lunii iunie, iar floarea are formă de lalea. Pe langa Ginko Biloba si „arborele lalea”, mai exista si cateva exemplare rare care fac parte din familia Fagus ubrum (“Fagul Roşu”). Aceste specii sunt ocrotite de lege si sunt in evidenta Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.

Parc Dendrologic + Copac Lalea
Copacul Lalea din cadrul Parcului Dendrologic de la Conacul Domnesc
De asemenea, pe domeniul Conacului mai sunt prezente exemplare de molizi care au o vechime de peste 120-150 de ani, cativa arbori Tuya Piramidales, care strajuiesc aleea principala, cu o vechime de 50 de ani, si plopi de peste 150 de ani, care delimiteaza proprietatea.

“Conacul Domnesc” din Scheia va invita sa descoperiti farmecul si frumusetea unui loc unic in Suceava. Si, pentru ca frumusetea acestui loc poate fi admirata doar in tihna si liniste, am amenajat pe iarba verde proaspat taiata, printre acesti minunati arbori, o terasa. Aici, va puteti delecta cu unul din vinurile noastre sau, la fel de bine, puteti savura bunatati traditonale sau meniuri internationale rafinate si gustoase.

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …