Wednesday , February 1 2023

Comunicat de presa: Senatorul Ioan Stan: Este necesară existența unei egalități îîn drepturi ale membrilor Uniunii Europene și trebuie să dispară valoarea diferită a subvențiilor din agricultură

Luni, 23 iulie 2018, la Fălticeni a avut loc o etapă a „consultărilor cetățenești privind viitorul Uniunii Europene” – program derulat de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Ministrului delegat pentru Afaceri Europene dl Victor Negrescu. Tematica întâlnirii, derulată în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni și Prefectura județului Suceava,  a fost „coeziunea – o ­va­loare comună europeană” care este și motto-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.negrescu

La acest eveniment, mijlocit de parlamentarii  social democrați suceveni, au participat reprezentanți ai societății civile (pensionari, oameni activi în diverse domenii, studenți, oameni de afaceri, reprezentanți ai Universității sucevene) reprezentanți ai  instituțiilor din județul Suceava. Aceștia și-au putut exprima opiniile asupra beneficiilor resimțite în urma aderării României la UE dar și asupra evoluției viitoare a UE și mai ales asupra domeniilor prioritare de acțiune pe care România să le promoveze in perioada în care va deține președinția Consiliului UE. S-a des­prins faptul că cei prezenți apreciază ca satisfăcător bilanțul aderării României la UE și că pe viitor e necesar un grad mai ridicat al coeziu­nii Uniunii Europene îndeosebi  în domeniul economic și social, finanțarea cu prioritate a statelor și regiunilor mai sărace, finanțarea infrastructurii de transport ( sprijinirea calității locurilor de muncă, a învățământului și a competențelor).

Președintele Organizației  PSD, senatorul Ioan Stan,  a apreciat ca fiind indiscutabile beneficiile aderării României la UE, dar că așa cum arată și opinia majorității celor prezenți este necesară existența unei egalități în drepturi ale membrilor Uniunii Europene și trebuie să dispară diferența de categorie de tratament  între statele membre ale UE exemplificând prin valoarea diferită a  subvențiilor din agricultură.

Rezultatele acestei consultări vor fi subiectul unor analize finale la nivel guvernamental în toamna acestui an și vor furniza direcțiile strategiei  pe care România o va  urma la președinția Consiliului  Uniunii Europene. (Departamentul de comunicare PSD)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …