Comuna Scheia, pe locul cinci în topul naţional privind cumpărăturile online

27/03/18 ora:3:03am

comenzi emag

 

Comuna suceveană Scheia figurează pe locul cinci într-un interesant top naţional alcătuit de retailerul online eMag privind numărul de comenzi primite din mediul rural. Din această perspectivă, se poate spune că Scheia este a cincea cea mai bogată comună din România, lucru explicabil poate prin concentrarea de firme din zonă și prin apariţia cartierelor de case noi, deţinute în special de oameni tineri, care se presupune că au venituri peste medie. De altfel, și topul realizat de eMAG privind cele mai comandate produse în mediul rural (produse pentru copii, electrocasnice mari, electrocasnice mici, telefoane mobile, accesorii și servicii pentru telefoane, produse de bricolaj, jucării, produse de îngrijire personală, mobilă etc.) arată că principalii clienţi din zonă sunt tinerele familii, cu copii mici și care-și mobilează noile locuinţe.

Dumbrăviţa, din judeţul Timiș, Blejoi, din Prahova și Florești, din judeţul Cluj sunt localităţile din care vin cele mai multe comenzi din mediul rural pentru retailerul online eMAG, care a constatat o creștere cu 55% a respectivelor comenzi, anul trecut, informează un comunicat .

Topul cumpărătorilor pe comune este completat de Constanţa – Valu lui Traian, Suceava – Scheia, Iași – Valea Lupului, Dâmboviţa – Crevedia, Bihor – Sântandrei, Mureș – Sângeorgiu de Mureș, Argeș – Bâscov, Neamţ – Săbăoani, Arad – Vladimirescu, Maramureș – Moisei, Harghita – Remetea și Brașov – Sânpetru.

26% dintre clienţii eMAG provin din mediul rural și 18% dintre comenzile plasate sunt livrate în zonele rurale. Anul trecut numărul de comenzi livrate în medul rural de eMAG a crescut cu 55%, faţă de 2016.

Numărul celor care fac cumpărături online crește constant, pe fondul penetrării tot mai mari a smartphone-ului. Majoritatea clienţilor din zonele rurale care fac cumpărături online sunt tineri, au vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (54,9%), iar 39,01% au vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani.

Conform comunicatului eMAG, topul celor mai comandate produse din zona rurală este condus de produsele pentru copii, urmate de electrocasnice mari, electrocasnice mici, telefoane mobile, accesorii și servicii pentru telefoane, produse de bricolaj, jucării, produse de îngrijire personală, produse pentru casă, mobilă și saltele, televizoare, produse pentru curăţenie, periferice PC, cărţi și asigurări.  (T.A.)

4 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Jordan 27/03/2018 la ora 21:53 -

  De aia rup tiganii lanturileprin scheia…au si ei topul asta

 2. Lenta 27/03/2018 la ora 16:18 -

  Ar fi bine daca ar fi sin in topul realizarilor, proiectelor cu finantare europeana! Schei e ste printre cele mai bogate comunie din tara iar satele nu au apa curenta canaliyare!! Consilierii spun ca Andriciuc este interesat numai de afacerile proprii! Asa o fi

 3. Valy 27/03/2018 la ora 9:49 -

  Nu doar cei din zona noua a Scriu au posibilități ci chiar localnicii care au avut tot timpul un statut de oameni cu bani. Numai prin vânzarea parcelelor de casa au luat zeci de mii de euro, scheienii au lucrat și în zonele limitrofe zone industriale și fac di ceva agricultura și unii au harul hoției prin străinătate și trimit bani multi acasă! Primăria nu face nimic sa dezvolte acea zona ia bani cu nemiluita pe taxe di impozite și nu investește în infrastructura! Încurajează hoția țiganilor care a ajuns la cote alarmante!!!

 4. Marius 27/03/2018 la ora 8:41 -

  Nici nu este de mirare deoarece in aceasta zona si-au facut case o multime de oameni de afaceri si persoane cu studii superioare, tineri care stiu si vor sa foloseasca tehnologia online.
  Primarul si institutia primariei nu are niciun merit, ba din contra trage in jos comunitatea prin toleranta fata de hotie si fata de asistatii sociali.
  Ba mai mult politica primariei este una de distrugere a satului Bucovinean prin avizarea de construnctii inalte (blocuri) printre case ceea ce duce la disparitia notiunii de sat si de cartier rezidential.
  Regret enorm ca suntem condusi de asemenea indivizi care in viziunea mea ar trebui sa raspunda penal pentru faptele lor indreptate impotriva comunitatii.