Thursday , September 23 2021

Comuna Dărmănești continuă să se dezvolte sub bagheta primarului Dan Chidoveț

Recent, au fost asfaltate două tronsoane de drum  în zona “Gării” și în zona “Sub deal”. Curând, va fi inaugurat și Căminul Cultural din Dărmănești, acolo unde lucrările de modernizare sunt realizate în proporție de 99%. Trei grupe de copii se vor bucura din toamnă de noua Grădiniță din satul Măriței. In valoare de 1,35 milioane de euro, proiectul pentru înființarea și extinderea rețelei de apă și canal este în faza organizării de șantier. Administrația condusă de Dan Chidoveț are alte 13 proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării și CNI, acestea fiind în faza de licitații

Dezvoltarea este cuvântul de ordine în comuna Dărmănești, unde primarul Dan Chidoveț și echipa sa tocmai au finalizat un proiect, alte două sunt rea­lizate în proporție de peste 95%, iar un al patrulea este la faza organizării de șantier, toate cu bani obținuți prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Asfaltări de drumuri în zona “Gării” și zona “Sub Deal”

Recent, prin proiectul de “Moder­nizare drumuri comunale”, început în anul 2017, au fost asfaltate două transoane de drumuri în lungime totală de 5 kilometri, în zona “Gării” și în zona “Sub deal”.  Așa se face că, în Dărmănești, într-o comună care tota­lizează peste 100 de kilometri de drumuri, mai bine de jumătate din acestea sunt deja asfaltate.

În curând va fi inaugurat Căminul Cultural din satul Dărmănești

În curând urmează să se taie panglica și la noul Cămin Cultural din Dărmănești, acolo unde lucrările de modernizare sunt realizate în proporție de 99%, în baza unui proiect de peste 240.000 de euro.

Trei grupe de copii se vor bucura de noua Grădiniță din Măriței

Un alt proiect important legat de domeniul educației îl reprezintă construierea Grădiniței din satul Măriței. Acolo, administrația Dan Chidoveț a investit peste 300.000 de euro, investiție de care se vor bucura, începând cu viitorul an școlar, trei grupe de copii.

1,35 milioane de euro pentru rețeaua de apă și canal din comună

Tot prin AFIR, comuna Dărmănești a obținut finanțare pentru “Înființarea infrastructurii de apă și extinderea infrastructurii de apă uzată”. Proiectul, în valoare de 1,35 milioane de euro, este în faza organizării de șantier, amplasată în satul Măriței, lângă terenul de fotbal.

Dan Chidoveț, aflat la al patru mandat de primar al comunei Dărmănești, a precizat că are depuse alte 13 proiecte la Ministerul Dezvoltării și CNI, acestea fiind în faza de licitații. Cele mai importante vizează construirea unei biblioteci, a unei baze sportive și unei săli de sport de 102 locuri în Măriței, amenajarea unui patinoar în satul Dărmănești și înființarea sistemului de distribuție gaze naturale. (D.C.)

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …