Tuesday , October 4 2022

Computerul tomograf și aparatele de radiologie vor fi montate în noul UPU până pe 15 martie

In cursul săptămânii viitoare urmează să ajungă la Spitalul Județean tărgile pentru noul UPU, dar și ușile automate pentru intrarea ambulanțelor. Lucrările de extindere și modernizarea Unității de Primire Urgențe au început la sfârșitul lunii septembrie 2015 

Spitalul judetean Sueava, 17 nov 2011 (26) [800x600]

Așa cum reiese din declarațiile doctorului Tiberius Brădățan, director medical în cadrul Spitalului Județean Suceava, o parte din aparatura destinată noii Unități de Primire Urgențe a ajuns deja la Suceava și cel târziu până pe data de 15 martie va începe să fie montată. “A ajuns computerul tomograf, aparatura de radiologie standard, dar și monitoarele. In zilele următoare vor ajunge și ușile automate pentru intrarea ambulanțelor și tărgile. Suntem în grafic și sperăm că după data de 15 martie se va face transferul întregii activități a UPU în noul corp de clădire”, ne-a declarat directorul medical Tiberius Brădățan.
Lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primire Urgențe au început la sfârșitul lunii septembrie 2015, cu peste două luni întârziere, după ce Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondată plângerea firmei “Victor Construct” din Botoșani și contestația acesteia, iar firma General Construct a putut demara lucrările.
Pentru extinderea UPU, suma alocată a fost de 2,5 milioane de euro. Conducerea spitalului sucevean a considerat o necesitate extinderea acestei secții, în condițiile în care numărul prezentărilor a crescut foarte mult față de anii tecuți, fiind perioade de vârf în care numărul prezentărilor la UPU trece de 300 pe zi. Dacă în urmă cu câțiva ani, în zilele de week-end, erau în jur de 150 de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe, acum s-a ajuns la 230 și chiar 250 de prezentări.
După finalizarea acestui proiect de extindere a UPU, suprafața unității va crește de la 780 de metri pătrați la aproape 1.900 de metri pătrați. Extinderea și modernizarea UPU a avut în vedere realizarea unor spații generoase pentru consultații, flux separat pentru ambulanțe cu bandă de circulație pe un sens, un spațiu protejat pentru transferul ușor al pacienților. S-a realizat și o secție de Pediatrie, un triaj care să fie vizibil și ușor accesibil din toate punctele UPU, cât și cabinete și birouri pentru personalul medical. Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei sunt folosite pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale. Printre echipamentele ce intră în dotarea UPU Suceava se numără electrocardiograf, echipament de intubație, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG. (Cristina RUSTI)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …