Wednesday , February 1 2023

Competiţie strânsă în PNL: 67 de membri ai partidului vor să candideze pentru Consiliul Local Suceava

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea Nord – Est, Ioan Bălan, a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, rezultatele discuţiilor purtate în interiorul partidului privind modul de stabilire a candidaţilor pentru alegerile locale din vara anului 2016. In cadrul competiţiei interne din partid pentru stabilirea candidatului la Primăria Suceava şi-au depus candidatura deputaţii Ioan Bălan şi Alexandru Băişanu u

 

balan [1600x1200]

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea Nord – Est, deputatul liberal sucevean Ioan Bălan a declarat ieri, într-o conferinţă de presă că ziua de miercuri, 15 iunie 2015, a fost ultima dată pentru depunerea candidaturilor în cadrul competiţiei interne din PNL pentru funcţiile de primar, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Pentru funcţia de primar al municipiului Suceava au fost depuse două candidaturi – Ioan Bălan şi Stefan Alexandru Băişanu, amândoi deputaţi PNL de Suceava.
Deputatul Ioan Bălan a explicat, în conferinţa de presă ce a organizat-o că pentru cele 23 de fotolii de consilieri locali ai municipiului reşedinţă de judeţ şi-au depus candidatura în total 67 de persoane. Pe lângă consililierii în funcţie care nu doresc să renunţe la statut, mai sunt, conform celor susţinute de co-preşedintele organizaţiei municipale al PNL, deputatul Ioan Bălan, trei profesori universitari, trei medici, oameni de afaceri, intelectuali dar şi un număr mare de membri ai organizaţiei de tineret de la PNL Suceava, unde există speranţa că se va descoperi viitoarea structură de conducere a activităţii politice judeţene, persoane din organizaţia de femei a formaţiunii politice dar nu în ultimul rând, persoane din generaţia a doua sau a treia, adică pensionari, împreună cu care se vor câştiga alegerile locale din vara anului 2016.
Ioan Bălan a arătat că, după centralizarea opţiunilor făcute cu o zi înainte, la nivelul Consiliului Judeţean Suceava din cei 23 de aleşi locali, PNL are 13 consilieri PNL, plus doi afiliaţi. Cât priveşte candidaturile pentru noua formulă a Consiliului Local municipal, procentul este aproximativ egal între vechiul PNL şi vechiul PDL. “Ca urmare, la Suceava, fuzionarea celor două structuri politice este privită cu încredere. Urmează formarea unor liste definitive de candidaţi plus supleanţi. PNL va avea o ofertă puternică pentru primăria suceveană, iar viitorul candidat oficial la funcţia de primar va stabili ierarhia pe lista de candidaţi ai consilierilor locali”, a explicat deputatul Ioan Bălan.
Vicepreşedintele PNL pentru regiunea Nord- Est, Ioan Bălan a făcut public ieri şi faptul că începând cu data de 28 august 2015 va avea loc la Gura Humorului, întâlnirea Biroului Permanent Naţional al PNL şi a Grupului Parlamentar PNL. Conform lui Ioan Bălan, acţiunile politice ale Partidului Naţional Liberal de la sfârşitul lunii viitoare au în vedere, pe parcursul celor trei zile de întâlniri în judeţul nostru, în primă fază o întâlnire a parlamentarilor PNL şi a reprezentanţilor din birourile reunite ale “marelui PNL”,  cu membrii şi simpatizanţii PNL din zonă, fiind aşteptată participarea a circa 300 de persoane, la hotelul Best Western din Gura Humorului.
Ioan Bălan a explicat că la Gura Humorului sunt invitaţi primarii liberali în funcţie dar şi edilii locali care îşi doresc să participe la alegerile din vara anului 2016 pe listele Partidului Naţional Liberal. După zilele de discuţii de la Humor, duminică 30 august a.c., la Suceava, va avea loc o şedinţă cu liberalii suceveni, cei proveniţi din vechile şi noile structuri, fiind aşteptată prezenţa a circa 1.000 de activişti liberali cu care se vor stabili strategiile de viitor pentru noul PNL. (N.R.)

Vezi si

Ioan Balan – Prețurile mari ale energiei ne obligă la investiții tot mai puternice pentru creșterea eficienței energetice

Deputatul PNL Ioan Balan consideră că prețurile mari la energie, determinate de agresiunea barbară a …

One comment

  1. Ar fii bine ca toti candidatii sa primeasca si o insigna cu initialele DNA . Este foarte important . Sa doarma cu ea sub perna .