Thursday , February 2 2023

Competiţie internă în PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Sucevei

balan - liberali [800x600]


Deputatul PNL Ion Bălan, a explicat ieri cum se va stabili unicul candidat al PNL, în baza unei competiţii interne care va avea la bază un sondaj în rândul electoratului. “Eu mi-am anunţat candidatura înainte de a şti că PNL şi PDL vor fuziona şi vor trebui să aibă un singur candidat. Competiţia internă nu e un lucru rău, condiţia este să nu se aducă o atingere PNL-ului, ca entitate politică. Eu am convingerea personală că voi fi primarul municipiului Suceava”, s-a exprimat Ion Bălan. Ulterior, el a declarat că până la sfârşitul lunii septembrie a acestui an se va fina-liza competiţia internă şi va fi anunţat singurul candidat al PNL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. El a mai adăugat că primarul în funcţie, Ion Lungu, nu va intra în competiţia internă din cadrul PNL.
In altă ordine de idei, deputatul Ion Bălan, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte regional al Partidului Naţional Liberal, a arătat că mai mulţi primari care au părăsit barca liberală, fiind atraşi de oferta PSD doresc să se reîntoarcă în partid.
La începutul lunii iulie vor fi prezenţi la Suceava, unde vor avea discuţii pe zone cu aleşii locali şi membrii ai PNL, copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga dar şi alte personalităţi din fruntea partidului. Privitor la faptul că nu cu multă vreme în urmă liderii PNL susţineau că nu îi vor mai accepta înapoi pe primarii care au trădat cauza liberală, Ion Bălan a arătat că puţină lume ştie ce presiuni formidabile au fost făcute asupra aleşilor locali pentru a părăsi electoratul care i-a votat şi să se înscrie în PSD. “Gândim pragmatic. Este foarte uşor să găsim o domnişoară fără căreia moral nu i se poate adresa niciun reproş. Dar câte voturi ar obţine? Noi vrem să recâştigăm puterea, pentru a face lucruri bune în ţara aceasta, în judeţul şi în oraşul acesta”, a spus Ion Bălan. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …