Compensații financiare de peste 900 mii lei pentru 797 de angajați ai DGASPC

reportersite
1/07/20 ora:6:12am

Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ședința ordinară a lunii iunie din data de 30, un proiect de hotărâre referitor la o rectificare bugetară prin care, printre altele, s-au adoptat măsuri de compensare financiară pentru salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Dreptului Copilului (DGASPC) a județului Suceava, care și-au desfășurat activitatea în condiții grele determinate de răspândirea infecției cu SARS-CoV-2.

DGASPC, Suceava, Obiectiv,

Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Dreptului Copilului Suceava

Este vorba de suma de 916.550 de lei, reprezentând stimulentul de risc care va fi acordat către 797 de angajați ai DGASPC Suceava. Compensarea este prevăzută în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 82 din 2020, act normativ conform căruia be­neficiar este personalul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice, cât și centrelor rezidențiale pentru adulți și copii cu sau fără dizabilități. Stimulentul de risc vizează, de asemenea, și alte categorii vulnerabile izolate preventiv la locul de muncă, în perioada stării de urgență instituită pe fondul crizei de sănătate publică provocată de îmbolnăvirile cu COVID-19.

Reamintim că în același proiect aflat în mapa membrilor deliberativului județean era prevăzută alocarea, din Fondul de ­re­zervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean, a unei sume de 33.500 de lei, cu titlul de ajutor financiar pentru 11 persoane aflate situații de extremă dificultate. (D.P.)

 

Spune-ti parerea!