Wednesday , November 30 2022

Comisarul șef Florin Finiș, fost șef la Permise, arestat pentru 30 de zile

Miercuri, Florin Valy Finiș, comisar șef, fost șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, ofițer responsabil pe linie de înmatriculări auto și ofițer examinator auto, a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat că în perioada 2018 – 2020 ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B. Ieri, Tribunalul Suceava a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Finiș. Conform procurorilor DNA, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive

În data de 7 iulie 2021, Procurorii DNA Suceava au decis reținerea pentru 24 de ore a comisarului șef Florin Valy Finiș, fost șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava , acuzat de comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată. Ieri, Tribunalul Suceava a admins propunerea procurorilor DNA Suceava privind luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile față de inculpatul Florin Valy Finiș.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 07 iulie 2021, a inculpatului FINIŞ FLORIN VALY, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, ofițer responsabil pe linie de înmatriculări auto în cadrul Compartimentului Înmatriculări și Evidență a Vehiculelor Rutiere și ofițer examinator auto, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

“În perioada 2018 – 2020, inculpatul Finiș Florin Valy, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”.

Joi, 8 iulie 2021, inculpatul Finiș Florin Valy a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au admis propunerea, comisarul șef urmând să-șI petreacă următoarea lună în spatele gratiilor. Trebuie spus faptul că Finiș poate să atace decizia la Curtea de Apel.

Conform procurorilor DNA, în cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (O.S.)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …