Wednesday , October 5 2022

Comisarul Liviu Oniu va prelua, cel mai probabil, conducerea IPJ Suceava

După ce comisarul șef Viorel Onea, șeful IPJ Suceava, și-a anunțat intenția de a se pensiona, printre polițiștii suceveni au început tot felul de presupuneri, însă părerea aproape unanimă a acestora este că la conducerea Poliției sucevene va fi numit comisarul Liviu Oniu, actualul adjunct al comisarului șef Viorel Onea 

 IPj Suceava


Comisarul șef Viorel Onea, actualul șef al IPJ Suceava, va ieși la pensie începând cu data de 14 martie 2016. Astfel, surse din rândul polițiștilor au preconizat că, cel mai probabil, conducerea Poliției sucevene va fi preluată cel puțin temporar de unul dintre adjuncții lui Onea, respectiv de comisarul Liviu Stejărel Oniu, până când conducerea Inspectoratului General al Poliției Române va împuternici pe cineva la șefia IPJ Suceava sau va organiza un concurs pentru ocuparea acestui post.
Amintim că la începutul lunii mai 2015, comisarul șef Viorel Onea a fost numit șef al IPJ Suceava după o perioadă în care polițiștii suceveni nu au știut cine îi conduce, ba comisarul șef Nicușor Todiruț, ba comisarul șef Ioan Crap, ba comisarul șef Viorel Onea.
Acesta din urmă și-a început munca în poliție în anul 1986 la IPJ Galați, unde a lucrat în cadrul structurii de investigare a fraudelor și în cadrul Seriviciului de Informații și Protecție Internă. In 1994, comisarul șef Viorel Onea a fost transferat la IPJ Suceava, unde în perioada 1994 – 2002, a lucrat la Serviciul de Cercetări Penale. Din 2002, acesta a preluat conducerea Serviciului Cazier Judiciar și Evidență Operativă. In iunie 2004, Viorel Onea a participat la o misiune polițienească în Germania, împreună cu reprezentanți ai Poliției Landului Brandenburg, în domeniul Poliției Rutiere, Ordine Publică și Combaterea Criminalității Organizate.
La sfârșitul anului 2014, comisarul șef Viorel Onea a fost împuternicit șef al IPJ Suceava pentru șase luni de zile, începând cu data de 12 decembrie 2014, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea. De la începutul lunii iunie a anului 2014, polițiștii suceveni au rămas fără șef, după ce comisarul șef Ioan Crap a fost pus la dispoziție de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române, după ce a dobândit calitatea de inculpat într-un dosar demarat de Serviciul Teritorial Suceava al DNA. In dosarul respectiv, comisarul șef Ioan Crap este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Tot la sfârșitul anului 2014, IGPR l-a împuternicit adjunct al IPJ Suceava pe comisarul Liviu Oniu, despre care se presupune că va prelua conducerea Poliției sucevene de la actualul său șef. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …

One comment

  1. ar avea aceasta numire vreo legatura cu actualul primar al comunei moara ?!
    au avut alte numiri in alte structuri aceeasi posibila legatura?!