Monday , January 17 2022

Colonelul Dan Hoffman, fostul şef de la Paşapoarte, IPJ şi ISU Suceava, a devenit preot (FOTO)

El a fost şef la Direcţia de Paşapoarte vreme de şapte ani, între 2002 şi 2009. Apoi, colonelul Hoffman a fost pentru scurt timp prim adjunct la Poliţia Judeţeană. Din 2010 a fost, pe rând, prim adjunct, comandant şi din nou prim-adjunct la ISU Suceava, pensionându-se în 2017. Este al doilea şef al Serviciului de Paşapoarte Suceava care devine preot, după fostul colonel Gheorghe Cocan, care a ocupat această funcţie imediat după Revoluţie.

Duminica trecută, la Mănăstirea Râşca, fostul colonel Dan Hoffman a fost hirotonisit ca preot. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Dan Hoffman a fost unul dintre cei mai longevivi şefi ai Direcţiei de Paşapoarte din Suceava, ocupând această funcţie vreme de 7 ani, în perioada octombrie 2002 – august 2009.

Până a prelua conducerea Paşapoartelor, Hoffman a mai activat la Poliţia de Frontieră, din septembrie 1991 şi până în martie 1996 la Vicşani, iar din martie 1996 şi până în octombrie 2002 la Siret.

In 2009 a câştigat un concurs în urma căruia a devenit prim adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, funcţie din care, după câteva luni, a cerut să fie detaşat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, tot în postul de prim adjunct al comandantului. Pe data de 1 iulie 2013, colonelul Dan Hoffman  a preluat oficial comanda ISU Suceava, fiind împuternicit la comandă după ce colonelul Ion Burlui fusese avansat pe postul de inspector general al  Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. La sfârşitul lui ianuarie 2014 Ioan Burlui a revenit la conducerea ISU Suceava, colonelul Hoffman ocupând din nou postul de prim adjunct al comandantului. In 2017, comisarul – sef Dan Hoffman s-a pensionat, fiind trecut în rezervă.

Trebuie amintit faptul că şi un alt fost şef al Serviciului de Paşapoarte Suceava, colonelul Gheorghe Cocan, a urmat drumul preoţiei dupa trecerea in rezerva. El a ocupat această funcţie la începutul anilor ’90 şi a făcut şi oleacă de puşcărie pentru nişte paşapoarte false, fiind apoi, la începutul anilor 2000, duhovnic la  Mănăstirea Dragomirna şi  la Mănăstirea Teodoreni din Burdujeni. (O.S.)

Vezi si

Sucevean de 42 de ani băgat în arest, după ce a lovit cu mașina o femeie aflată pe trotuar.  Individul nu are permis, a fugit de la locul accidentului și a refuzat să sufle în etilotest

Duminică după-amiază, la ora 16.50, o persoană neidentificată inițial, în timp ce conducea un autoturism …

No comments

 1. Problema este ca sunt tineri care sacrifica 5 ani pe facultate și masterat, apoi nu ii intreaba nimeni ce știu, criteriile sunt acele mii de euro .. Tinerețe și vise spulberate, ca să vezi pe unul ca Bolec asta sau ca Dan Chitu, fără o ora de studii, hirotoniti.. rusine pentru bătaia de joc față de tineri, visele lor și munca depusa.

 2. Gh Cocan fost sef la pasapoarte , beat era la cabana Ilisesti si vindea pasapoarte oricui dorea , astea se petreceau in zilele revolutiei . Arestat de armata , a sta o mica perioada arestat , de unde a reusit sa scoata hirtie de la doctori ca e ticnit si a fost internat la S0c0la ,scapind de puscarie. De aici amicul sau Petru sau Sidorovici , alias Pimen turnatorul la racolat si la facut staret la Voronet cladind o mica bimanastire. Bineinteles a divortat in acte , s-a inconjurat de maicute -sistem Boca- si trai pe baiatul
  Banii curg in continuare

 3. NERUSINARE !!! O viata intreaga de spagar,nici macar la batranete nu se satura???Probabil,cu binecuvantarea (câteva zeci de mii de €) Sidorovici (Pimen),îi va da o parohie buna,unde va spune prostilor ca noi ,ca e bine sa fim smeriti,sa nu judecam,sa ajutam….Apoi ne miram de ce nu vin tinerii la biserca!!!Oare nu a gasit un loc unde sa îsi spele pacatele…si sa nu stie nimeni ???Oare din ce a luat pe nedrept a dat ceva la nevoiasi ????Sau poate pensia grasa o doneaza la un azil de batrani ???

 4. chip al blandetii.
  cine face, lui isi face.
  Doamne Iisuse Hristoase, IUBITORULE DE SUFLETE, cel ce te-ai rugat pentru rastignitorii tai si ai poruncit si robilor tai sa se roage pentru vrajmasi, iarta pe cei ce ne asupresc si ne apasa pe noi…
  CINE FACE, LUI ISI FACE.
  PREOTIA ESTE O MARE RASPUNDERE,O MARE TAINA SI PREOTIA ESTE FOC.
  VREDNIC ESTE CEL CE O POATE DUCE ASA CUM TREBUIE.
  Hristos a venit pentru vamesi,pentru pacatosi si pentru mantuirea tuturor sufletelor, fara Iuda,din pacate.

 5. Întrebarea este dacă are studii de teologie? Cocan avea. Dacă nu are studii și-a fost hirotonit, Pimen a călcat legea bisericii rău. Una peste alta Pimen securistul și turnătorul face ce vrea și vinde harul cui vrea mușchii lui. Numai de bine și-l așteptăm pe colonel să ne binecuvânteze.

 6. Oare nu cumva se duc aduna securisti in cercurile bisericesti? Petru/Sidorovici, a fost racolat de la Putna iar ca un tip foarte serios, a declarat ca nu va ataca decizia CNSAS din octombrie 2007, dar o ataca crezand ca toti judecatorii sunt corupti (au mai ramas poate 1% corecti) si o ia in botic irevocabil in martie 2011.
  Oare si-a donat Hofman casoiul ala imens pentru a se face o casa de batrani sau ceva asemanator? Sigur nu. Dar de acolo se pot lua bani “la negru”.

 7. Dacă are studii de teologie este întrebarea? Oricum Pimen a fost turnător securist. Lucrurile se cam leagă.

 8. inca un politai popa , au chemare mare . Pnsie ca militar (speciala inca) olus venituri ca popa . Trai pe baiatul . A luat exem0plu de la Cocan , fostul sef la pasapoarte , fost nitel si pe la puscarie , iar acum staret !!! Mai sa fie si asta.

 9. Doi spagari au intarit rindurile lui Pimen ,Teodosie ,etc fosti infornatori ai securitatii . Acum :”spovedesc ” Pensie militara plus venituri mari ca popi