Tuesday , March 5 2024

Coloana de TIR-uri spre Vama Siret se întindea marți dimineață pe o distanță de aproximativ 25 km

Marți dimineață, coloana de autotrenuri se desfășoară pe o distanță de aproximativ 25 km pe DN 2 spre Vama Siret, a anunțat Prefectura Suceava. În zonă acționează 4 echipaje de poliție rutieră și 3 de ordine publică. Traficul spre Rădăuți și Siret se desfășoară pe un singur fir.

Cozile de TIR-uri de pe DN2/E85 Vama Siret se întind pe zeci de kilometri de zile bune. Luni, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire de urgență cu  guvernatorul regiunii Cernăuți pentru a rezolva problema traficului aglomerat din Vama Siret. În urma întâlnirii, s-au stabilit unele măsuri care ar putea duce la fluidizarea traficului: redirecționarea TIR-urilor goale spre PTF Vicovu de Sus-Crasna, gruparea TIR-urilor cu combustibil pentru a facilita procesarea în vamă, dar și suplimentarea numărului de lucrători în partea ucraineană. “Avariile la infrastructura de electricitate sunt principala cauză a ritmului scăzut de procesare a TIR-urilor în partea ucraineană din PTF Porubne-Siret, în condițiile în care alimentarea cu energie electrică se face doar 5-6 ore pe zi”, a declarat guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk. (O.S.)

Vezi si

 Amenzi de 30.000 de lei și lemn de peste 126.000 de lei confiscat de la doi gateriști care au raportat 6 transporturi fictive de lemn

 Urmare a unei petiții adresate Gărzii Forestiere Suceava de către o persoană fizică, cu privire …