Thursday , February 2 2023

Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc intră în scenariul roșu

Depistarea a noi cazuri de COVID în cadrul unităților de învățământ a dus azi la solicitarea trecerii în scenariul roșu a două mari colegii. Este vorba despre Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit reprezentantului Colegiului Militar din Câmpulung, solicitarea de a desfășura cursurile exclusiv online a fost înaintată DSP Suceava după ce, în urma testărilor, au primit rezultate pozitive 7 elevi și un cadru didactic. ”Ieri au mai fost testați 73 de elevi și un cadru didactic și așteptăm și rezultatele lor. Noi am testat toți elevii la începutul anului școlar, apoi au fost testați toți cei care au luat contact cu cazurile depistate pozitiv în liceu”, a specificat Georgiana Lupu, responsabil relații cu publicul în cadrul Colegiului Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

În ceea ce privește Colegiul Tehnic Rădăuți, au fost depistate 6 cazuri de COVID, dintre care doi sunt elevi și 3 cadre didactice. ”Ieri dimineață am aflat de două cazuri, iar aseară târziu au fost comunicate alte două cazuri. Avem doi elevi depistați cu COVID și 3 cadre didactice. S-au testat individual, fiecare având contacți pozitivi în afara școlii. Am solicitat DSP trecerea în scenariul roșu”, a declarat Gelu Țugulea, directorul Colegiului Tehnic Rădăuți. (O. N.)

Vezi si

Peste un milion de euro în 2022 din taxele, abonamentele și amenzile la parcările publice din Suceava

Viceprimarul Lucian Harșovschi este de părere că „pentru majoritatea sucevenilor parcările cu plată sunt de …