Friday , April 19 2024

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – ”50 de ani de responsabilitate și creativitate în educație”

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a împlinit 50 de ani.  Recent, a fost organizat Simpozionul Jubiliar ”50 de ani de responsabilitate și creativitate în educație”. Evenimentul a avut patru secțiuni: ”Educație prin turism”, ”Tehnologie și progres”, ”Alimentație sănătoasă” și ”Proiecte europene” și face parte din seria manifestărilor organizate cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înființare.

În cadrul secțiunii – ”Educație prin turism”, 22 de elevi, coordonați de profesori de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, au sustinut prezentări ale unor destinații turistice mai mult sau mai puțin cunoscute.

La secțiunea ”Tehnologie și progres”, aceasta a urmărit antrenarea elevilor școlii, dar și de la școli partenere, la o activitate care să le pună în valoare cunoștințele din domeniul în care se pregătesc, modul în care știu și pot să-și prezinte public lucrările realizate. Cei 24 elevi au prezentat 13 lucrări cu subiecte diverse din domeniile: științe fundamentale (Matematică, Fizică, Chimie, Istorie, Geografie), TIC, Mecanică, Electronică, Industrie Alimentară, Protecția mediului și chiar Turism.

La Secțiunea ,”Alimentație sănătoasă”, au fost prezentate 13 lucrari, 11 de la liceul gazdă și două de la Colegiul de Informatică ”Spiru Haret” Suceava.

Au fost expuse și lucrări cu teme ecologice, care au urmărit ca participanții să conștientizeze importanța protejării mediului prin colectarea uleiurilor uzate și valorificarea acestora în centre specializate etc.

La Secțiunea ”Proiecte europene” au participat 16 elevi și 8 profesori coordonatori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni. Toate cele trei unități școlare au rezultate importante în domeniul proiectelor europene, simpozionul jubiliar devenind o modalitate de diseminare a bunelor practici și de realizare a unui schimb real de experiențe europene. Prezentările și filmele realizate de elevi au subliniat încă o dată importanța proiectelor Erasmus Plus, modul în care acestea contribuie la dezvoltarea profesională, dar și personală a elevilor.

”Liceul de Industrie Alimentară și-a deschis porțile în septembrie 1973, sub tutela Ministerului Agriculturii, Industriei Alimentare și Apelor, în primii doi ani funcționând în sediul fostei școli Generale Nr. 2, de pe strada Petru Mușat (actualul Colegiu de Artă, corp B). Era singurul liceu cu profil de industrie alimentară din zona de est a țării, pregătind forță de muncă în domeniul industriei alimentare pentru județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Mureș, BistrițaNăsăud, Maramureș. În prezent, colegiul sucevean școlarizează în jur de 800 de elevi, la liceu și învățământ profesional, fiind pregătiți de 62 de profesori”, a transmis directoarea colegiului, prof. Tatiana Hladiuc. (O. N.)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …